Награђени најбољи дидактички материјали и играчке за рано учење

Седам најбољих дидактичких материјала и играчака за рано учење награђено је данас у Бањалуци, а манифестација додјеле плакета награђеним одржана је у Дјечијем позоришту РС.

BUKA portal / 25. октобар 2021

Foto: BUKA

 

На овогодишњи позив Министарства просвјете и културе за достављање дидактичких материјала и играчака за рано учење пристигло 45 радова. Овогодишњи позив за најбољу дидактичку играчку био је отворен од априла до јула.

Министрица просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је циљ ове активности јачање професионалних компетенција васпитача и јавна промоција васпитачког позива - подршка развоју и учењу дјеце у игри и кроз игру, односно стварање стимулативног окружења за дјецу у предшколским установама.

Она је подсјетила да је Министарство од 2011. године неколико пута организовало активности избора најбољих дидактичких средстава и играчака које припремају и израђују васпитачи предшколских установа у Републици Српској.

 

У првој и другој категорији награђено је укупно пет радова, а у трећој и четвртој категорији два рада.

У првој и другој категорији под називом „Играчке за подршку програмских активности“ и  „Сет играчака и средстава за вишеструке“  награђени су:

1.Васпитач Нада Радоја из Центра за предшколско васпитање и образовање из Бањалуке, аутор  првонаграђеног рада  „Шарена коцка“ ;

2.Васпитач  Слађана Мишић из Центра за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, аутор  другонаграђеног рада  „Еду полигон“;

3.Васпитач Раденка Бутулија из предшколске установе „Наша радост“ Требиње, аутор  трећенаграђеног рада  „Са зеком се играј ти“;

4. Васпитач Милош Ристић из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина,  аутор  четвртог награђеног рада „Паметни магнети“;

5.Васпитачи Сања Перић, Душанка Николић и Катарина Перковић  из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина, аутори петог награђеног рада у овој категорији  „Лет, лет у геометријски свијет“.

 

У трећој и четвртој категорији под називом „Сликовница и приче у сликама“ и „Композиција играни, документарни и анимирани филм“ награђени су:

1.Васпитач аутор Гордана Симић из предшколске установе „Трол“ Дервента, аутор другонаграђеног рада „Шарено дјетињство“.

2.Васпитач Оливера Јањић и Слободанка Копрена из Центра за предшколско васпитање и образовање Бања Лука, аутор првонаграђеног рада  „Један дан у вртићу – документарни филм“.

У свечаном програму на отварању изложбе плеснним кореографијама представили су се предшколци из вртића „Анђелак“, „Тијана“, „Луна“ и „Невен“, који дјелују у оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање Бања Лука.

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.