Најбогатији Кинез се повукао са чела "Алибабе"

Милијардер Джек Ма, пионир интернет трговине у Кини, званично се повукао са мјеста извршног предсједника "Алибабе" у уторак, након што је напунио 55 година и створио бизнис вриједан 460 милијарди долара.

BUKA portal / 10. септембар 2019

 

Он ће прославити своју пензију на високој нози, на олимпијском стадиону у граду Хангджоу, у коме је основана његова компанија, преносе Независне новине.

Након што је двије деценије градио "Алибабу", Ма ће своје вријеме посветити филантропији. Он је "Джек Ма'' фондацију основао 2014. године.

"Прије него што напуним 70 година, могу да урадим нешто у другим пољима, као што је образовање", рекао је он прошлог септембра.

Ма је своју жељу да се пензионише најавио у септембру прошле године, али очекује се да ће наставити да обликује будућност компаније кроз чланство у "Алибаба партнерству", групом од 36 људи који могу да одаберу већину директора у одбору.

Такође ће задржати 6,22 одсто дионица компаније.

Ма је најпознатији кинески приватник и, с богатством од 41,8 милијарди долара, најбогатији човјек Кине. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Јацк Ма ис гивинг уп тхе реинс оф Алибаба афтер пресидинг овер оне оф тхе мост спецтацулар цреатионс оф wеалтх тхе wорлд хас евер сеен. Хе степпед доwн ас еxецутиве цхаирман оф Цхина’с ларгест цомпанy он Туесдаy — хис 55тх биртхдаy. Афтер стартинг оут ас ан Енглисх теацхер, Ма бецаме ан ентрепренеур wхо буилт а бусинесс-то-бусинесс маркетплаце инто а $460 биллион титан.

А пост схаред бy Блоомберг Бусинесс (@блоомбергбусинесс) он


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.