Најбољи блог на тему говора мржње је "Мигрантска кућа"

Конкурс за најбољи блог на тему говора мржње је завршен.

BUKA portal / 28. мај 2021

 

Конкурс је одржан у оквиру Кампање против говора којиу је портал Бука водио у протеклом периоду. Током трајања кампање, сваког мјесеца бирана су 3 најбоља блога, да би на крају, од укупно 18 блогова који су ушли у ужи избор, био проглашен финални побједник.

На завршном догађају Кампање, који је одржан у уторак 25. маја путем Зоом-а, за најбољи блог проглашен је текст "Мигрантска кућа", ауторице Маиде Салкановић. Својим текстом, ауторица је указала на говор мржње којем је у нашој земљи изложена мигрантска популација и упозорила на опасност да говор мржње ескалира у насиље и злочин из мржње. 

Честитамо Маиди и свим блогерима који су учествовали у Конкурсу и својим гласом допринијели борби против говора мржње!

Блог секција портала Бука је простор на којем аутори могу слободно, без уредничких интервенција, објављивати своје текстове и на тај начин афирмисати своје ставове. Наш портал често проводи конкурсе за блогере како бисмо их додатно мотивисали за писање.

Охрабрујемо све ауторе да се придруже нашој блогерској заједници, која је у протеклом периоду била изузетно продуктивна и изњедрила квалитетне текстове који махом указују на проблеме са којима се наше друштво суочава.

Овдје можете прочитати блогове који су награђени у оквиру Конкурса и који су тиме ушли у ужи избор за главну награду.  

Пети и шести мјесец конкурса

Трећи и четврти мјесец

Други мјесец конкурса

Први мјесец конкурса


Бука препорука

Кампања против говора мржње

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.