Највећа јахта на свијету упловила у Порто Монтенегро: Припада шеику Бин Заједу и неописиво је луксузна

У питању је највећа приватна јахта на свијету, а осим по луксузу, препознатљива је и по иновативном дизајну. “Аззам” је, цијеном од 610 милиона долара, оборила многе рекорде по питању дизајна и технологије

BUKA portal / 16. јун 2019

 

Порто Монтенегро у Тивту постао је највећа марина за мегајахте у Европи, с обзиром на то да је у њу упловила највећа јахта на свијету, у власништву шеика Бин Заједа.
Суперјахта шеика Бин Заједа привукла је посебну пажњу у Порто Монтенегру. Она се зове “Аззам”, а дуга је чак 180 метара.

У питању је највећа приватна јахта на свијету, а осим по луксузу, препознатљива је и по иновативном дизајну. “Аззам” је, цијеном од 610 милиона долара, оборила многе рекорде по питању дизајна и технологије.

У 18 кабина може примити 36 гостију, али и 60 чланова посаде који су им на услузи. Направљена је 2013. године, а може развити брзину од чак 31 чвор.

 

 
Јахта коју су конструисали у Лурсену направљена је под будним оком инжињера Мубарака Сад ел-Ахбабија, пошто је он одабрао да буде главни у свим областима развоја ове љепотице.

Његова жеља била је да направи велику луксузну јахту са иновативним и ванвременским дизајном која ће моћи путовати великом брзином у топлим и плитким водама, тиме обезбјеђујући луксузни и префињени смјештај својим гостима, што заиста ову јахту чини најкомплекснијом и најизазовнијом изградњом икад.

Такође, у Порту се налази и јахта “Yас”, која припада шеиковом сину и дуга је 140 метара. Ова јахта може примити до 60 гостију којима пружа максимални луксуз у 30 кабина, а када пожеле да се са мора вину узрак и уживају у мјесту гдје су отишли, на располагању им је и хеликоптер. У њу стаје и 56 чланова посаде.

Ово је некада била војна лађа холандске морнарице (брод направљен 1981. године), која је трансформисана у једну од најљепших јахти на свијету јединственог дизајна. Захваљујући облику трупа ратног брода и снажном погону, “Yас” има за суперјахте неуобичајено високу максималну брзину од чак 26 чворова.

Телеграф.рс


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.