Након ЕXИТ журке у Бразилу на тврђаву стиже Д-Едге, а са њима и Блаwан, Гиоргиа Ангиули и Ренато Ратиер!

Колосална мтс Данце Арена недавно је комплетирала своје досад најмоћније издање састављено од највећих свјетских звијезда данашњице, а међународно хваљена бина ЕXИТ фестивала Но Слееп Нови Сад своја нова појачања доноси право из Јужне Америке!

BUKA portal / 17. април 2019

 

Након што је ЕXИТ 30. марта одржао своју прву Но Слееп Брасил журку у Сао Паулу, и то у најистакнутијем јужноамеричком клубу Д-едге, вријеме је да Бразилци узврате посјету и освоје Петроварадинску тврђаву на једну ноћ, у петак 5. јула. Под заставом овог глобално препознатљивог бразилског клуба којег од 2003. године сваког мјесеца посјети преко 20.000 посјетилаца, поред футуристичког дизајна, карактерише и велика музичка ширина, па је за Нови Сад одабрана постава која почиње уз хоусе, прелази на прогрессиве, па затим на тецх-хоусе и ацид, да би у финалу прешла у пунокрвни тецхно! Специјално за ову прилику, у петак 5. јула на #НСНС2019 долазе фуриозни британски тецхно маг Блаwан, изузетна италијанска музичарка Гиоргиа Ангиули, те њени сународници из тренутно једног од најтражнијих електронских тандема 999999999! Ту су резиденти клуба, јужноамеричка хеорина БЛАНЦАх и српско-бразилски дуо Дуц ин Алтум, које у походу на Петроварадинску тврђаву предводи оснивач клуба Д-едге Ренато Ратиер, док ће ове ноћи један од централних термина заузети домаћи извођачи и Но Слееп резиденти у свом премијерном, заједничком "ливе" сету Лаг и Моносаццхариде!

Једна од звијезда вечери несумњиво биће Јамие Робертс, познатији као Блаwан, који је током протекле деценије својим талентом и умијећем постао маестро сопственог тецхно универзума. Његов прошлогодишњи деби соло албум „Wет Wилл Алwаyс Дрy“ проглашен је од стране реномираног ДЈ Мага за најбољи британски електронски албум, а уз прегршт других псеудонима, као и уз сопствени лејбл ТЕРНЕСЦ преко којег је жељној публици испоручио аналогне продукције и ливе сетове, Блаwан је зацементирао своју позицију свјежег лица жестоког индустриал тецхно звука. До сада невиђени ливе наступ на Но Слееп Нови Сад бини приредиће Гиоргиа Ангиули, позната по свом еклектичном приступу музици. Са позадином образовања у класичној музици и као мултиинструменталиста, Ангиули је свјетски позната због умијешности комбиновања клавијатуре и других инструмената, својег гласа, и најзанимљивије, разноразних дјечијих игачака, са крајњим производом вибрирајућег и енергичног звука који осваја! Прошлу годину успјешно је заокружила издавши ЕП „Но Бодy Но Паин“, али и деби албум „Ин а Пинк Буббле“ за издавачку кућу Стил Вор Талент. Још један упечатљив ливе тецхно наступ стиже у апстрактном паковању 999999999 (Нинетимеснине), двојца који је за кратко вријеме постао један од најтраженијих на европској и свјетској сцени захваљујући свом сировом, интензивном и импровизованом звуку, а то потврђује и чињеница да су њихова прва три издања на њиховом истоименом лејблу, као и гостовање на специјалном Планет Рхyтм винил издању под називом „303“, распродати за само неколико сати!

„Мозак“ иза мегауспешног клуба Д-Едге несумњиво је његов власник, Ренато Ратиер, који је себе изградио и као кључно име свјетске ДЈ сцене. Мултитаскер Ратиер своје ДЈ умијеће доказује мјешавином утицаја као што су Цхицаго хоусе, електро роцк, тецхно, дисцо и минимал, а у његовој импресивној биографији издваја се и ставка као једног од власника и резидента бразилског Wарунг Беацх клуба који многи описују као рајски и који се нашао на Миxмаг листи најбољих свјетских клубова! Друштво у петак, 5. јула, Ратиеру правиће и БЛАНЦАх, једна од резиденткиња Д-Едге клуба која је у својој готово двадесетогодишњој каријери оставила траг успомоћ мелодичних композиција уз иновативне и мрачне дионице, а прошлу годину обиљежила је, између осталог, оригиналним миксом „Апнеиа“ издатом за лејбл Тимелесс Момент. Снагу домаће сцене и умјешност у ливе формату тога дана заједно показаће новосадски ДЈ и продуцент већ богате интернационалне каријере, Лаг, уз београдски тандем Моносаццхариде који не престаје да подиже љествицу својим заводљивим тецхно звуком који инкорпорира утицаје из најразличитијих музичких жанрова. Импресивну поставу другог дана ЕXИТ фестивала заокружиће резиденти Д-Едге клуба, двојац Дуц ин Алтум који чине брачни пар Ериц Фриззо Јонссон и Арјана Врховац Јонссон, рођена и одрасла у Србији!

Улови своју ЕXИТ улазницу ове недјеље и уштеди чак 45%!

Тренутно је у продаји ограничен контигент комплета ЕXИТ карата по цијени од 124 КМ, што представља високих 45% уштеде у односу на финалну цијену! Цијена улазница за први фестивалски дан, када наступа Тхе Цуре, износи 58 КМ за партер, 88 КМ за ФАН ПИТ, док је цијена ГОЛД ВИП дневних улазница за 4. јул 210 КМ. Улазнице за ЕXИТ могу се набавити преко званичне странице еxитфест.орг.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.