Након пет година борбе: Нутелла ће за све имати исти укус

Одбор за унутрашње тржиште и заштиту потрошача Европског парламента усвојио је закон који забрањује продају наизглед истих производа различитог квалитета у ЕУ.

BUKA portal / 28. јануар 2019

 

То је потврдила и хрватска посланица у парламенту Биљана Борзан.

Одбор за унутрашње тржиште и заштиту потрошача усвојио је измјену тзв. црне листе Директиве о непоштеним пословним праксама и експлицитно забранио двоструки квалитет производа. Тиме је отворен пут тријалогу, односно преговорима између Комисије, Парламента и Вијећа, преноси Индеx.хр.

“Више од 80 одсто грађана сматра да нас велике корпорације третирају као грађане другог реда. То су бројке које сам добила када сам радила прво истраживање квалитета на нашем и њемачком тржишту с Хрватском агенцијом за храну”, подсетила је Борзан.

“Оно што нам иде на руку јесте што је Румунија тај проблем ставила високо на свој дневни ред и да неће то пустити док се не изгура”, истакла је Борзан.

У Директиви је прописано да ће се произвођачи који пласирају двоструки квалитет производа кажњавати с до четири посто њиховог годишњег промета.

Нутелла је један од производа који се продавао другачијег квалитета у различитим земљама, а љубитељи ове посластице обрадоваће се кад чују да је сад она једнака за све!

 

.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.