Након седам сати отворен аеродром у Београду, хрпа летова отказана

ЈУТРОС у 4 сата на београдском аеродрому дошло је до инцидента због којега су сви летови отказани. Аеродром је отворен око 11:20.

Buka / 12. септембар 2018

"Аеродром Никола Тесла Београд отворен је за авио-саобраћај и очекујемо прва полетања и слетања!" саопштио је београдски аеродром

 

Нешто прије 11 сати стигла је информација како је египатски авион коначно уклоњен с писте те да би се аеродром требао ускоро отворити.

 Авион који је јутрос у 4:11 сати имао инцидент на аеродрому "Никола Тесла" и потом блокирао писту стар је 11 година, а у питању је модел Боеинг 737-866, пише Телеграф.  Први је лет имао 21. 8. 2007. године, а у посљедњих мјесец дана летио је чак 143 пута, што је у просјеку четири лета дневно, додају.

Како сазнаје портал ТангоСи.рс, до незгоде је дошло због неправилног слијетања. Наиме, приликом слијетања дошло је до непосредног додира (на десној страни што је евидентно по већем оштећењу десне ноге стајног трапа) и затим претјераног кочења ради изгубљеног смјера. Приликом јаког кочења дошло је до пуцања гума.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.