НАКОН ВИШЕЧАСОВНОГ САСТАНКА ОДЛУЧЕНО Славко се враћа у школу

Славко би требао кренути у школу понедјељак 15.04.2019.године.

T.Čalić / 12. април 2019

Многи већ знају причу о Славку Мршевићу, тинејджеру којем је већ другу годину ускраћено право на школовање у градићу у којем живи - у Рудом, а он од тада долази пред школу како би своје вршњаке видио барем за вријеме одмора.

У понедјељак, 15.04. то ће се промијенити. 

Тако је одлучено на састанку који је почео данас у подне у Министарству просвјете и културе и трајао  готово четири часа. Састанку су присутвовали министрица Наталија Тривић са сарадницима, родитељи Славка Мршевића, Ненад и Сања, те Бојан Бајић, јавни заступник дјечака који је ову вијест и објавио на друштвеним мрежама.

Донесена је и одлука да се Славку врати статус редовног ученика, те да му буде омогућено да полаже први разред у августу, за што ће бити оформљен и тим који би му помогао. То би требала бити устаљена пракса до завршетка Славковог школовања и полагања сваког разреда.

Подсјетимо Славко је писао Министарству да га врате у школу након што је Министарство поништило дан раније донесену одлуку Школског одбора Средњошколског центра Рудо, да се може врати у школу.

Овај случај је крајем прошлог мјесеца добио и судски епилог у Основном суду у Вишеграду. Суд је донио пресуду по којој су Средњошколски центар Рудо и Министарство просвјете Републике Српске прекршили закон и права аутистичног дјечака Славка Мршевића из Рудог, те је наложено његово враћање у школске клупе.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.