Наредног мјесеца заједничка скупштина Србије и Републике Српске у Београду

Наредног мјесеца одржаћемо заједничку скупштину Србије и Српске у Београду, а поводом јубилеја 30 година од Парламента Српске, поручио је Ивица Дачић, предсједник Скупштине Србије на конференцији за новинаре у Бањалуци.

BUKA portal / 25. октобар 2021

Buka

Он је рекао да су у Скупштини Србије заинтересовани да чују српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика и да су се у начелу договорили да један такав сатанак организују идућег мјесеца.

- Многи немају представу колико су ти датуми значајани. Можда 30 година не представља велику временску дистанцу, али за Србију и Републику Српску биле су прекретница за будућност - нагласио је Дачић.

Он је додао да је Српска сачувала свој идентитет.

- Ако се нешто мијења мора да буде у сагласности два ентитета и три народа. Никава сила не долази у обзир - истакао је Дачић.

Поручио је да специјалне везе између Српске и Србије су "жива веза" између истог народа, и ту не постоје никакве границе.

- Ништа ново се не дешава на овим просторима, то се ради већ деценијама, да се "изигра" Дејтонски споразум, узимајући Српској готово сва овлашћена - рекао је Дачић.

Срски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након одржаног састанка са предсједником Скупштине Србије Ивицом Дачићем, да Република Српска има снагу за самоодрживост, те да ће Народна скупштина Српске у наредним данима доносити одлуке које ће вратити уставну позицију.

Са Дачићем је разговарао о међусобној сарадњи Српске и Србије.

- Данас смо разговарали о времену иза нас. Оцијенили смо да је та сарадња одувијек била изразито добра и пуна међусобног уважавања - рекао је Додик.

Истакао је да је Дачић присутан на нашим просторима у сваком погледу и да је  био је актер свих дешавања на овим просторима.

- Дијелили смо исте вриједности за мир, стабилност, напредак и све оно што прати једно демократско друштво - рекао је Додик.

Нагласио је да Србија и Српска показују да могу у демократији самостално да управљају својим ресурсима.

- Српска има снагу за то. Покушавају ајтидејтонским дјеловањем да нам одузму све надлежности, а наша Скупштина ће одговорити на све то - поручио је Додик.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.