Народ лош

<п>Треба свако да крене од себе и својте, као аутентичних представника народа. При томе не мислим на национе (мада, може и тако), него на васколико крезаво становништво Босне и Херцеговине. Дакле, ми смо лоши, необразовани, неписмени, имамо комплекс ниже вриједности, моралне норме су нам сведене на ону-не убиј, али и то ако баш не загусти. Да, да, такви смо ми.</п>

Dragan Bursać / 20. октобар 2009

Како ме уредник педагошки бодри ријечима: ,,Може то и боље Бурсаћ“ , размишљао сам ових дана интензивније но иначе. Шо ће рећи, користио сам обе мождане хемисфере, проматрао људе којима сам окружен и њихове проблеме, извртао устаљене поставке, шта то код нас не штима итд,итд.

И некако, што уз помоћ култних реченица домаће кинематографије, дошао сам до закључка, да је највећи проблем већине зала која су нас стрефила у последње двије деценије лош народ.

Тако је, рођаци. Треба свако да крене од себе и својте, као аутентичних представника народа. При томе не мислим на национе (мада, може и тако), него на васколико крезаво становништво Босне и Херцеговине. Дакле, ми смо лоши, необразовани, неписмени, имамо комплекс ниже вриједности, моралне норме су нам сведене на ону-не убиј, али и то ако баш не загусти. Да, да, такви смо ми. Не ја, ти - него ми. Доста смо се замајавали о доброћудним балканским горштацима, који пуни топлине у души дочекују туђина, одушевљавајући га својом пребогатом културном баштином, топлом ријечју и предивном рустикалном храном.

Већина наших културних споменика су рушевине на којима су изграђене друге рушевине и на којима се вијоре заставе рушевина.

Архетипови наших јунака су лопине са оне стране закона, довитљиви кокошари,који су шатро имајући муда, јелте узели и за себе - од дјеве до припадајуће куле. И тако је било одувијек, од Краљевића премамурао Косово Марка, до правог сарајлије папак-убице Ћеле. Онда нам ни то није доста па турамо то дјеци у читанке, тако да се епиком од малена задоје. Послије правимо лицемјерне трибине о насиљу међу младима, ма дајте, молим вас...

Народ лош, надаље сматра, како је јако добро у бушидо-стилу затомити комшу коцем по лобањи због  2 цм међе. У противном, а по горе наведеном архетипу, уколико попусти, постаје колективно несвјесни издајник, мекушац, пичкица, педер, са лошим или никаквим потомством, које неће с времена на вријеме исукивати сабље и клати комшије, него ће бјежати у иностранство.

Наравно, сходно томе Лошем народу треба вођа, дакле, онај мудоња горе наведен, који се поред дјеве и замка дочепао и власти. А Лош народ изузетно поштује и глорификује своју мазохистичку потребу да вођа општи са њим кад год му се дигне. Лошем народу не може жена бити шеф обора, јербо са чим ће она карати народ лош.

Нема тај Народ ништа ни против страних завојевача. Чак шта више. Све док они испуњавају своју свету архетипску дужност кулук је обавезан, девастирање и пљачка земље се подразумијевају, а и уплив конквистадорског генетског материјала се препоручује. Ако то изостане, Лошем народу  то све некако постане сумњиво, противзаконито, те устанак било које врсте долази као неминовност.

Народ који посједује синтагме које нагињу ка мудростима типа, закон је ту да би се кршио и дабогда комшији цркла крава, на болестан начин опет глорификује тоталитарну државу. Тако да ове новопечене сентенције попут  оне, јебо предсједника који није био у затвору звуче сасвим логично.

Народ лош, надаље, има једну врло занимљиву особину. Сваки појединац доживљава себе колективно. Није он неки тамо Перо, Ђуро или шта ти ја знам. Он је Србин, Гробар, православац.То је нешто попут изврнуте шизофреније. Сваки припадник Народа лошег, попут Атласа, ничим изазван носи на себи бреме српства, бошњаштва, или чега год. Није му проблем да на сваком мјесту у свакој ситуацији брани колективно ја. Ако, пак, нико не напада то његово колективно ја, некако је исфрустриран, меланхоличан, повучен у свог Ђурицу, Перицу, препуштен жени и ракији. Он тужно са ратишта на којем се у заказано вријеме није појавио нико одлази у своју избу на одложено самоубиство.

Народ лош, сходно томе живи кад се смрт заигра. Како нема шта изгубити танатос у њему моли за сваки наредни рат. Нормални људи од жена бјеже у пабове и на пецање, али не и мушки представници Народа лошег, неее, они од кухаче бјеже по околним селима палећи куће другог дијела Племена Народа лошег, који је такође отишао упражњавти исти хоби.

Овај народ се на специфичан начин суочава са својом прошлошћу. Назвао би то поправљање. Док се у свијету подижу заједнички споменици људској глупости ратовања, Народ лош би још! Јербо, кад си мамуран ти се нећеш отријезнити, него звекнути нешто да се поправиш. Кад направи толико неопјеваних срања, неће се Народ лош признати себи нешто. Ма, јок, шта фали наставити са срањима.

И зар је ова тренутачна владајућа структура, нешто што је Народ лош изабрао, лоша? Па, јесте колико и народ. И кога би Народ лош поново изабрао? Наравно исте.

Народ лош воли пребројавати крвна зрнца у циљу очувања чистоће свог племена. Не буди ми тешко, па сам нашао најновија истраживања Швајцарског института за генетику Игенеа који су најсавременијим методама утврдили генетску структуру и поријекло већине европских народа, па тиме и Лошег. А ево и резултата.

Просјечан Србин је 30% словенског поријекла, 21% илирског, 18% тевтонског, 14% келтског, 9% феничанског, 6% хеленског и 2% викиншке крви.

Просјечан Хрват - 34% Илир, 20% Словен, 18% Келт, 12% Тевтонац, 8% Феничанин, 8% Хелен.

У незнању, стручњаци водеће куће на пољу ДНК генеалогије, народ Босне и Херцеговине, третирали су ђутуре, па кажу: 40% Илири, 20% тевтонских карактеристика, Келти и Словени заступљени су са по 15%, те Трачани и Хуни, са 4, односно 6%.

Важно је напоменути да стручњаци овог Института напомињу како истраживања и њихове комбиноване анализе имају прецизност од 99%.

Аферим! Од кога смо, и добри смо Народе мој!

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.