Наставак суђења за ПОКУШАЈ УБИСТВА НОВИНАРА: Ковачевић поново свједочи о премлаћивању

Новинар БН телевизије Владимир Ковачевић поново ће свједочити о кобној вечери када су га, према оптужници, боксер Марко Чолић и Недељко Дукић покушали убити испред његове зграде.

BUKA portal / 16. мај 2019

 

 

Ковачевића је за свједока овај пут позвао Гордан Јовишевић, адвокат оптуженог Чолића.

Данашње рочиште обијежиле су бројне расправе између адвоката Јовишевића, тужиоца Татјане Нинковић, али и предсједника Судског вијећа Бранимира Јукића.

Јовишевић је уложио приговор на већину доказа које је у овом поступку уложило тужилаштво. Он се жалио на законитост доказа, али је судија Јукић одбио све његове приговоре.

Јовишевић је уложио приговор и на заједничке фотографије оптужених, које су објављене на њиховом Фејсбук профилима

Судија Јукић је рекао да су оне, чим су постављене на друштвеним мрежама, јавне и да се могу користити као доказ.

Адвокат Јовишевић је, у једном моменту, разљутио предсједника Судског вијећа Јукића, који је браниоцу потом запријетио и новчаном казном.

– Када ја говорим, Ви ћутите, док Вам не дам ријеч. Пустите суд да ради свој посао – поручио му је Јукић.

На понашање адвоката замјерке је имала и члан Судског вијећа Олга Пантић, која му је рекла да се уозбиљи.

– Браниоче, немојте се смијати. Не знам шта Вам је смијешно – рекла му је она.

 

Прихватањем ових доказа данас је завршен доказни поступак Тужилаштва у овом предмету.

 

Фото: Приватна архива/сцреенсхот Фацебоок

 

На наредним рочишта Чолић и његов адвокат Гордан Јовишевић покушаће доказати да он није покушао убити новинара Ковачевића, како то тврди Тужилаштво.

 

Као свједоци одбране на наредном рочишту биће саслушан управо брутлано претучени Ковачевић, те најбољи спортиста Републике Српске Дарко Савић.

Он је већ раније испитан као свједок тужилаштва и потврдио је да је дан послије напада довезао Чолића близу зграде у којој Владимир станује.

Поред тога, биће саслушано и више полицијских инспектора, као и дежруни тужилац, а који су присуствовали увиђају послије премлаћивања Ковачевића.

Одбрана је предложила, те јој је одобрено, да се као свједок појави и извјесна Вања Крсмановић, која би, како се могло чути у судници, требала Чолићу да да алиби.

Као свједок поново би се требао појавити и Драган Матић, који је пронашао палицу за коју се вјерује да је њоме претучен Ковачевић.

Наставак суђења заказан је за 6. јуни, када би требала бити саслушана четири свједока.

Оптужница

Против Марка Чолића је подигнута оптужница због сумње да је заједно с Недјељком Дукићем, који је у бјекству, 26. августа прошле године покушао убити новинара БН телевизије Владимира Ковачевића.

Они су га тада сачекали испред зграде где живи и брутално га претукли металним палицама. Послије напада Чолић је ухапшен, а расписана је међународна потјерница за Дукићем, који је још у бјекству.

 

Преузето са српскаинфо


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.