Наставља се осипање кадрова у ДНС-у: Дио истакнутих чланова прелази у ДЕМОС

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић потврдио је данас да ће тој странци наредних дана приступити најмање десетак функционера ДНС-а.

Srna / 25. децембар 2019

Према његовим ријечима, у току су разговори и са два посланика ДНС-а у Народној скупштини Републики Српске, те одређеним бројем чланова Главног одбора и предсједника локалних организација те странке.

Он је додао да су разговори о њиховом преласку у ДЕМОС почели знатно прије посљедњих дешавања у ДНС-у и да оставке Марка Павића није утјецала на њихову одлуку.

"Позив за разговоре стигао је с њихове стране и до сада су организована три састанка на којима је било ријечи о динамици преласка. Никаквих условаљавања није било ни са једне стране", рекао је Босанчић.

Он је навео да је свим локалним организацијама ДЕМОС-а дата сагласност да могу разговарати са члановима ДНС-а који желе да приступе тој странци.

"Из више наших одбора обавјештени смо да су локалне структуре ДНС-а изразиле жељу да приступе ДЕМОС-у. Имамо и информацију да три комплетна одбора ДНС-а на челу са њиховим предсједницима желе да наставе политичко дјеловање у оквиру ДЕМОС-а", истакао је Босанчић.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.