“Нећемо пријемни”: Протест београдских матураната испред министарства

Мали матуранти су се окупили испред зграде Министарства просвјете Србије у Немањиној улици због одлагања теста из математике и блокирали саобраћај, јављају медији из Србије

BUKA portal / 18. јун 2019

Они захтијевају да се поништи завршни испит и да се у средње школе упишу према свом успјеху. Траже и оставку министра просвете Младена Шарчевића, а троје представника ђака примљено је на разговор у Министарство, пишу “Новости“.

Матуранти узвикују “Нећемо пријемни”.

Како је јавио “Блиц“, учесници протеста су зграду Министарства просвете гађали јајима, а затим су покушали и да упадну у њу.

Позив за окупљање испред Министарства постављен је на друштвене мреже, а послије тог протеста свршени основци, медју којима је било и неких родитеља, отишли су до Славије, гдје су на кратко блокирали саобраћај.

Потом су се пјешке упутили и Улицом краља Милана, заузимајући све траке у оба смјера, чиме су онемогућили саобраћај, а није познато како ће наставити даље.

Ноћ пред полагање, задаци из математике писани руком и то њих 20, колико их иначе има на тесту из мале матуре, почели су да круже међу осмацима.

Тест из математике ђаци је требало да полажу у уторак од 9 до 11 х, али је пола сата прије планираног почетка дјеци саопштено да се тест одлаже за четвртак 20. јун.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.