"Нећу да трпим вашу тортуру, хоћете ли хапсити и Ђајића или Илића?" Бегић се неће одазвати позиву на саслушање у полицију

Иван Бегић саопштио је данас да се неће одазвати позиву на саслушање у бањалучки МУП.

BUKA / 04. мај 2021

Foto: BUKA

Он је рекао да ће се одазвати искључиво на позив тужилаштва

"Хоћете ли ухапсити Владу Ђајића, хоћете ли позив уручити Младену Илићу који је синоћ у Крупи окупио више стотина људи (и јуче и данас, са све музиком уживо)? Када будемо једнаки, онда ћемо причати на равне части. До тада чекам позив Тужилаштва. Ваш позив и правно није ваљан (подаци који се налазе у позиву су нетачни те ми није уручен лично)" написао је он.

Подсјетимо, Бањалучки одборник Иван Бегић добио је позив на саслушање у бањалучку полицију, због, како се наводи у позиву, прекршаја из члана 22. и 24. Закона о јавном реду и миру који се односи на ометање или спречавање дјеловања државних органа, али није прецизирано када је Бегић то урадио и гдје.

Бегић за БУКУ каже да не зна о чему се ради, али да претпоставља да је то због прво протеста угоститеља, када је на демонстранте послана жандармерија.

Подсјетимо, прошле седмице је у својству осумњиченог саслушан градоначленик Бањалуке Драшко Станивуковић, док је против тројице "угостиитеља" поднесен извјештај тужилаштву

Бегић позива МУП да престане прогањати грађане због јавно израженог мишљења, па свиђало се оно некоме или не.

Он је требао бити саслушан 5.маја.


 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.