Немојте се чудити астрономским цијенама: Хрватски угоститељ објаснио зашто је све тако страшно скупо

Објава је добила бројне реакције

BUKA portal / 12. јун 2019

 

Један хрватски угоститељ је на јеловнику свог ресторана дао исписати све порезе и доприносе које мора плаћати држави те је парафразирао туристички слоган написавши ''Мала земља с великим порезима''.

Хрватска је једна од порезима најоптерећенијих земаља у Европској унији, а то оптерећење посебно осјећају угоститељи. Један од њих одлучио се томе горко наругати па је на предњу страну јеловника у своме ресторану, подно добродошлице гостима, дао да се испишу сви порези и доприноси које мора плаћати држави.

 

 

Фотографија његовог цјеновника обављена је на Фацебоок страници “Против пореза”. Након што је навео да су “ПДВ и порез на потрошњу урачунати у цијену”, угоститељ, за којег није објављено одакле је, редом је набројао сљедеће порезе и доприносе које плаћа држави:

ПДВ 25 посто

Порез на потрошњу 3 посто
Порез на доходак 36 посто

Допринос за пензионо 15 посто
Допринос за здравствено 16,5 посто

Допринос за Регос 5 посто 


На крају је на енглеском написао “Драги гости, сви су порези укључени у цијену. Хрватска пуна живота. Мала земља с великим порезима.”

Објава је добила бројне реакције.

Ево шта су написали: Штета да није навео и парафискалне намете. Комуналије, коморе, шуме, воде, споменичке ренте итд. Ово је тек почетак списка… истина је још гора. Хаха, који краааљ. Неће тај дуго. Ужас, ово је врхунац. Па ти живи од угоститељства...

Аваз


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.