Неуништиви голф 2: Ево колико их је још на бх. путевима и у којим градовима се највише возе

Никада ме није оставио на путу, а најдужа релација коју сам прешао аутом је 2.000 километара. Ишло се на многобројне путешествије, као што су љетовања и слично, рекао је Славко Бајић из Бањалуке

BUKA portal / 02. јул 2020

Легендарни аутомобили “голф 2” након скоро четири деценије и даље свакодневно крстаре нашим путевима, а званични подаци говоре да их у БиХ има 61.114 што је двадесети дио од укупног броја свих регистрованих возила.

 

У Агенцији за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) за Мондо су потврдили да највише регистрованих аутомобила “голф 2” има у Бијељини – 2.923 (када се саберу бројке у сарајевским општинама, које је ИДДЕЕА раздвојила, види се да град Сарајево ипак предњачи по броју регистрованих ”голфова”).

 

Иза Бијељине у ТОП 20 градова и општина са највише регистрованих ”двојки” слиједе Брчко (2.234), Мостар (2.123), Бањалука (1.789), Добој (1.280), Приједор (1.157), сарајевска општина Нови град (1.139), Требиње (1.093), Зворник (924), Тузла (920), Зеница (916), Фоча (906), Живинице (900), Невесиње (852), Какањ (827), Грачаница (821), Цазин (818), Високо (810), Прњавор (810) и Дервента (808).

 

golf-2-opstine

 

Главне предности “голфа” су функционалност и јефтино одржавање.

 

– Ови наводи поприлично се могу узети у обзир као тачни имајући у виду да се ова аута након престанка производње још увијек возе, што говори да су из добре класе. Доста људи их још увијек довози у сервис на одржавање. Дијелова има и нових и половних па голф двојка није прескуп за одржавање – рекао је један аутомеханичар из Бањалуке.

 

Никад није изневјерио

 

Један од многобројних власника чувеног “голфа” је и Славко Бајић из Бањалуке који за свог лименог љубимца произведеног 1987. године има само позитивне ријечи. За Мондо портал је потврдио да је поносни власник турбо дизелаша скоро 15 година.

 

– Никада ме није оставио на путу, а најдужа релација коју сам прешао аутом је 2.000 километара. Ишло се на многобројне путешествије, као што су љетовања и слично – рекао је овај Бањалучанин.

 

Он тврди да не размишља да свог “голфа” прода иако, како истиче, стално има заинтересованих који би га радо видјели као свог.

 

“Голф 2” између августа 1983. и децембра 1992. године произведен је у више од 6,3 милиона примјерака, а своје прво представљање доживио је 1983. године на Салону аутомобила у Франкфурту. Колику популарност је стекао говори и податак да је за америчко тржиште моделу “рабит” име промијењено у “голф”, а од стране новинара ове земље 1986. године проглашен је за аутомобил године.

 

Производња у Сарајеву

 

Осим њемачке фабрике у Волфсбургу, производио се широм свијета, а између осталог од 1985. године и у некадашњој Творници аутомобила Сарајево (ТАС) у Вогошћи. Производња се усталила на око 25.000 возила годишње, а извоз на основу кооперације ТАС-а пред рат је износио од 250 до 300 милиона марака, уз план да се попне на пола милијарде.

 

Примјерци голфа који су силазили са производних трака ТАС-а, у односу на оне из Њемачке, имали су посебне ознаке по којима се знало да су били произведени у Југославији. Тако је Голф произведен у ТАС-у имао ознаке: Ј, ЈЛ, ЈX, ЈД, ЈЛД и ЈГЛ и на предњој страни био је монтиран грб Сарајева.

 

Ипак, у посљедњој години производње голфа, пред само избијање рата БиХ, слово Ј из ознаке је избачено које је означавало Југославију.

 

Велики број претрага на ОЛX-у

 

Занимљив податак да су током 2014. године у Бањалуци били најчешћа мета лопова показује да су “двојке” на овим просторима у појединим тренуцима стекле статус култног возила.

 

Такође, статистике познатог бх. огласника ОЛX годинама потврђују да “голф 2” аута још увијек високо котирају у топ десет најтраженијих појмова.

 

– Од почетка ове године до 25. јуна за појам ‘”голф 2” било је укупно 338.635 претрага што на мјесечном нивоу износи просјечно близу 60 хиљада – потврдили су за Мондо из компаније ОЛX.

 

Мондо.ба


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.