Невријеме у Црној Гори: Најгоре прошли Никшић, Колашин, Херцег Нови...

Снажно невријеме са обилним падавинама погодило је јуче Црну Гору, а најтежа ситуација била је у Никшићу, Колашину и Херцег Новом, гдје је водена стихија подрла у куће и преплавила саобраћајнице, јављају Вијести.ме

BUKA portal / 07. новембар 2019

Foto Vladimir Stijepović

Нове падавине погоршале су ионако тешку ситуацију у приградским насељима никшићке општине. Вода је продрла у поједине куће и помоћне објекте, пут кроз Мокру Њиву је затворен, а вода је поплавила и локални пут који води до насеља Глибавац.

Најкритичнија ситуација била је у Броћанцу и Црнодолу, а критично је и у Мокрој Њиви, Глибавцу, Брезовику, Растовцу, Милочанима, Горњем Пољу, Шипачном, као и у горњем дијелу Кута, у Жупи.

Вода је направила штету и у мјесту Срни До, испод планине Пусти Лисац, а материјална штета породица Стевовић, Делибашић и Вуковић је велика.

У Херцег Новом у кратком периоду пало је 90 литара кише по квадрату. Критично је било око кружног тока у Мељинама гдје се излио поток Немила који је набујао и угрожавао магистрални пут па се саобраћај пар сати одвијао преко Савине. У прекиду је кратко био и редовни градски превоз на релацији Херцег Нови - Каменари. Вода се након десет сати повукла са саобраћајница након чега је и саобраћај нормализован.

Дошло је до плављења приземних просторија кућа и пословних објеката, а магистрални пут је на многим мјестима изложен бујичним водама.

Командир Службе заштите и спасавања Златко Ћировић апеловао је да се без нужде возилима не иде према кружном току у Мељинама.

Водостај Мораче у Подгорици за само 12 сати порастао је три и по метра, и према подацима од 13 сати износио је готово десет метара. Метеоролог Душан Павићевић, рекао је да је водостај највеће подгоричке ријеке око два метра и 30 центиметара испод рекордних 12,26 метара.

“Због црвеног метео аларма екипе градских служби и предузећа у Подгорици дежурале су 24 часа и наставиће све док не дође стабилизације временских услова”, саопштено је из главног града.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.