Незаконит избор доцента Ћеранића. Хоће ли се бирати поново декан Факултета безбједности

Поступак за избор у звање доцента Предрага Ћеранића, сада декана Факултета безбједносних наука у Бањалуци, могао би да буде поновљен. То је од ректората бањалучког Универзитета тражио професор Миле Ракић који је Ћеранићу тада био противкандидат за доцента.

BN / 18. август 2018


Професор Миле Ракић поднио је захтјев за понављањем поступка избора Предрага Ћеранића у звање доцента. Ћеранић је тренутно декан бањалучког Факултета безбједносних наука, а познат је по редовном најављивању обојених револуција у Српској које се никада нису десиле и слови за једног од најближих сарадника предсједника Републике Милорада Додика.

Професор Миле Ракић тврди да је избор Ћеранића у звање доцента урадјен мимо прописа а да Ракићу као противкандидату тада није уручена ни одлука Сената којим се окончао поступак. Ракић тврди и да су му поједини чланови Комисје за избор признали да су имали огроман притисак и да су морали да потпишу именовање Предрага Ћеранића.

Захтјев за понављањем поступка на Универзитету је примљен 7. јуна ове године.

Предраг Ћеранић данас се није јавио на позив БН телевизије али су нам одговорили из Ректората бањалучког Универзитета. Ректорат смо питали каква је даља процедура и када ће Сенат да одлучује о Ракићевом захтјеву. Стигао је одговор без превише одговора. Само су потврдили да је Сенату стигао приједлог за понављање поступка и да је Сенат тражио изјашњавање од Факултета безбједносних наука.

"Факултет безбједносних наука доставио је изјашњење у којем се наводи да је др Миле Ракић 6. новембра 2016. године преузео комплетну документацију за наведени избор у звање."- речено нам је у Ректорату бањалучког Универзитета.

Миле Ракић је у писму упозорио ректора бањалучког Универзитета на могуће посљедице које може да има бањалучки Универзитет уколико читав случај заврши на суду. Медији су раније наводили низ спорних детаља везаних за избор Предрага Ћеранића у звање доцента али и декана Факултета безбједносних наука. Поједини чланови Сената су због читавог случаја поднијели оставку на чланство у Сенату а жалбе неколико професора према Просвјетној инспекцији такође нису имале ефекта.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.