НИЈЕ ШАЛА: Пуноглавци у подземном пролазу код Делте (ВИДЕО)

Одређена врста воденог живота, претпостављамо пуноглавци, родили су се у подземном пролазу код недавно отвореног тржног центра Делта Планет.

Maja Isović Dobrijević / 17. јул 2019

 

Цијели тај потез евидентно је пребрзо завршен да би на вријеме могао бити стављен у употребу, али завршни радови остављени су за нека друга времена.

Да појаснимо, да бисте дошли до тржног центра Делта Планет један од путева је управо тај пролаз, пошто су пјешачки прелази нешто даље од самог улаза у тржни центар. Од самог отварања овог тржног центра, овај пролаз је у лошем стању и многи грађани су указивали на то, али ево већ четири мјесеца од отварања Делте ништа се није урадило да се ситуација поправи и из дана у дан стање је све горе.

Доле је све пуно прашине, прљавштине, смећа, а сада су се јавили и неки облици воденог живота. Људи прелазе преко греда.

Мирна Савић Бањац, одборница Града Бањалука, рекла нам је да је питање Делте од самог почетка одличан примјер развоја догађаја када власт на свим нивоима свјесно дозволи да се крше законски прописи.

"Сјетићемо се проблема са употребном дозволом, затим кршења закона о радном времену и нереаговања надлежних, а кулминација је подземни пролаз који ни у неком филму научне фантастике о катаклизми не би добио пролазну оцјену. Пролаз је, наводило се приликом пресијецања још једне врпце у низу, направљен првествено због безбједности грађана, а видео говори све. Одговорни су сви, од инспекција, извођача, надзорног органа, надлежних на републичком и градском нивоу, преко нас, грађана, који и даље дозвољавамо овакав однос", каже за БУКУ Мирна Савић Бањац.

Контактирали смо Град Бањалука, који су нас путили на Путеве РС, од којих чекамо званичан одговор о овом проблему.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.