Николина Вељовић нестала са малих екрана

Након више од 20 година позната телевизијска уредница и водитељица Николина Вељовић нестала је са малих екрана.

PR / 05. септембар 2019

Николина се недавно потпуно повукла иза камера, те преузела функцију директорице програма ТВ1. 

Више од двије деценије гледали смо вас у улози водитељице и уреднице информативних те политичко-дијалошких емисија. Зашто сте одлучили „побјећи“ иза камера?

ВЕЉОВИЋ: Одлука је била тешка, али превагнула је жеља да допринесем настанку једне нове приче али и направим нови корак када је у питању мој ТВ ангажман. Рад иза камера је нешто посве друго и ново у односу на оно што сам до сада радила, али осјетила сам да је дошло вријеме да закорачим. Изненадила сам многе...

Преузели сте функцију директорице програма, а то није нимало једноставан посао, посебно када се у обзир узме јака конкуренција међу ТВ кућама?

ВЕЉОВИЋ: Истина, задатак није лак. Расцјепкана медијска сцена, маркетиншко тржиште, огромна конкуренција посебице из сусједних земаља, изостанак дигитализације, све то у незавидан положај поставља домаће медије од којих се многи данас, нажалост, боре за голи опстанак.  


ТВ1, као дио медијске групације Ослобођење, на челу са власником и Управом одлучили су започети потпуно нову причу и један нови циклус, чиме желимо домаћем тржишту понудити нешто ново.  Када кажем НОВО, прије свега мислим на развој домаће продукције кроз интеракцију са домаћим гледатељима. Забрињавајуће је да сви знамо тко су звијезде и успјешни људи сусједних држава, а знамо ли тко су наши? Занемарујемо властите потенцијале, дивећи се другима – то треба мијењати. 

 

 

Вјерујете ли у успјех?

ВЕЉОВИЋ: Циљеви су постављени и они требају бити остварени. Преданим радом и прилагођавањем потребама публике сигурна сам да можемо понудити адекватан одговор и алтернативу. 


Имате ли већ неког „кеца у рукаву“?

ВЕЉОВИЋ: Свакако. То је серија Велики кан. С карактером хисторијске, на одређен начин наслања се на причу о Сулејману Величанственом. Серија приказује живот посљедњег владара Османског царства Абдул Хамида ИИ. Око његове повијесне улоге вежу се и многе контроверзе. Абдул Хамида ИИ једни су сматрали миљеником, други прозвали  Крвавим владаром. Осим хисторијског аспекта његове владавине, серија прати његов приватни живот пун интрига - Абдул Хамид ИИ имао је 16 жена и двадесеторо дјеце. Но, главна нетрпељивост води се између његове прве жене и сестре која као насљедника види свог супруга. 

Шта бисте још издвојили међу новим програмским садржајима?

ВЕЉОВИЋ: За љубитеље крими и трилер формата, припремили смо вишеструко награђиване серије Wалландер, Њушкало и Пакао на точковима, а за љубитеље теленовеле Анђео освете (Санта Диабла). Серијал Чаробни Брyан привући ће све љубитеље уређења и преуређења кућа и ентеријера, док ће се најмлађи гледатељи забавити уз познатог Кикета и интерактивни дјечији схоw Кике Тике Тачке. Колега Огњен Благојевић наставља серијал Огњена земља...

 

 

Значи ли све ово да се у ТВ1 нешто мијења?

ВЕЉОВИЋ: Јесења шема ТВ1 уствари ће означити тек почетак великих промјена које припремамо. ТВ1 ће се у потпуности мијењати, у сваком смислу и сегменту. Нова велика промјена слиједи у новембру, а изненађења неће престати кроз цијелу сезону. Продукцијски тим који значајно проширујемо у фази је припреме и реализације неколико пилот формата са нагласком на интерактивне домаће садржаје. 
 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.