ЊЕМАЧКА ЛОW ЦОСТ АВИОКОМПАНИЈА ПРЕЛОМИЛА: Еуроwингс укида једну линију, Мостар у великим проблемима

Авиопријевозник Еуроwингс ове године почео је с летовима из Стуттгарта и Дüсселдорфа према Мостару. Иако су сви летови били попуњени, њемачки пријевозник је одлучио како ће идуће године угасити линију из Дüсселдорфа према Херцеговини

BUKA portal / 06. децембар 2018

То су потврдили из Аеродрома Мостар, а на питање могу ли то у Еуроwингсу урадити с обзиром на потписане уговоре, речено је како им актуални уговор то омогућује.

– Они су ову одлуку донијели јер авион који долази у Мостар намијењен је за краће летове и није им се исплатило оставити га на линији према Мостару, пише Вечерњи лист.
 
Планови су били да ће осигурати већи авион према Мостару, али се то није догодило. С друге стране, потврђено је како се настављају летови према Стуттгарту, тако да ћемо барем на тај начин остати повезани с Њемачком – рекли су јучер за Вечерњи лист из Аеродрома Мостар. Иначе, ове линије су успостављене захваљујући субвенцијама које је осигурала Влада ХНЖ-а, а сада је питање хоће ли се субвенције смањити с обзиром на то да је једна од двију линија према Њемачкој угашена.

Из Зрачне луке Мостар изразили су жаљење због оваквог поступка Еуроwингса те су изразили наду како ће у будућности доћи до успоставе нових линија. Тако је Аеродром Мостар остала на само двије редовите линије. Осим Стуттгарта, оперативна остаје и зрачна линија са Загребом. И она опстаје захваљујући искључиво субвенцијама које даје Влада Федерације БиХ. Иначе, зрачна линија Мостар – Загреб знатно је слабија него што је случај с летовима за Нјемачку и овај пројект неће бити одржив без наставка субвенција.

Ако ускоро не дође до велике промјене у начину рада и пословања Аеродрома Мостар, ова институција би се могла наћи у великим проблемима. Велики пад броја путника је забрињавајући и питање је како ће мостарска зрачна лука функционирати идуће године ако се овај тренд настави. Наши суговорници су забринути за будућност АеродромаМостар те додају како се тренутачно највећа надања полажу на чартер-летове којима путници долазе у Међугорје.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.