Нјен нестанак био је мистериозан, проналазак се показао још већом енигмом

Шведска студентица коју су сасвим случајно фотографирали као бескућницу на улицама Рима, мислећи да се ради о Маделеине МцЦанн, Британки која је као четверогодишњакиња нестала прије девет година, макнула је апсолутно све своје фотографије из породичног дома прије него што је нестала, рекао је њезин схрвани отац за Даил Маил.

Daily Mail / 25. новембар 2016

 Живи као бескућница
Ембла Јаухојарви нестала је прије шест мјесеци да би се испоставило да спава на улицама главног италијанског града и живи као бескућница.

Међутим, унаточ томе што се у сриједу сусрела с родитељима, који су долетјели у Рим чим су видјели њену слику на интернету, 21-годишња дјевојка још увијек се не жели вратити кући.

Осим тога, одбија говорити материњи језик, комуницира само на енглеском или италијанском.

Тренутно је смјештена у сигурном дијелу болнице у Риму те је под посебним надзором љекара.

- Ембла је у болници и не може изаћи. Макнула је све своје фотографије из породочног албума и са зидова прије него што је нестала. Исказницу за књижницу је изрезала у комадиће. Не знам што није у реду и што јој се догодило. Била је јако прљава кад смо се видјели’, рекао је њен прилично избезумљени отац, Тахво Јаухојарви, за Даил Маил.

Јаухојарви и његова бивша супруга Илона Капп сусрели су се с Емблом у шведској амбасади.

С родитељима није хтјела причати на шведском језику, већ им се обраћала само на енглеском и италијанском. Ембла иначе пати од Аспергерова синдрома због чега је процјена љекара још важнија, а родитељи очекују поновни сусрет врло брзо.

Забринути пролазник

Након емотивног сусрета отац је рекао: ‘Она је сломљена. Ембла није своја, потпуно је друга особа. Једва је разговарала с нама. Жели се вратити живјети на улици, не жели доћи кући. Ми је желимо повести натраг у Шведску, али то је тренутно јако тешко. Кад бисмо барем били тамо, све би било лакше.’

Фотографија Ембле проширила се интернетом након што ју је забринути пролазник замијенио за несталу Маделеине МцЦанн. Међутим, због доби је та опција одмах искључена, а дјевојка је идентифицирана након што је отац видио слику и одмах отишао у полицију.

Родитељи су, наиме, прије неколико мјесеци пријавили њен нестанак након што је рекла да иде у Италију студирати, но никоме се није јављала. Међутим, полиција им није могла пуно помоћи јер се ради о одраслој, пунољетној особи, па су претпоставили да је сама одлучила ‘нестати’.
 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.