Норвешке рукометашице кажњене јер су играле у кратким хлачама умјесто у бикинијима

Дисциплинска комисија изрекла новчану казну од "150 еура по играчици, за укупно 1.500 еура"

BUKA portal / 20. јул 2021

Foto: Ilustracija

 

Норвешка репрезентација је кажњена с 1.500 еура јер су њене играчице носиле кратке хлаче умјесто доњег дијела бикинија на Еуропском првенству у рукомету на пијеску.

Еуропска рукометна федерација (ЕХФ) приопћила је да је изрекла новчану казну због случаја "непрописне одјеће". Норвешке рукометашице носили су кратке хлаче умјесто доњег дијела бикинија тијеком утакмице за брончану медаљу против Шпањолске у Варни у Бугарској. Норвешки рукометни савез (НХФ) већ је изјавио да ће платити ако њихове играчице буду кажњене.

У приопћењу ЕХФ-а наводи се како је дисциплинска комисија изрекла новчану казну од "150 еура по играчици, за укупно 1.500 еура". Додаје се да је норвешка екипа играла у кратким хлачама које "нису у складу с јединственим правилима спорташа дефинираним у правилима игре за рукомет на пијеску ИХФ (Међународне рукометне федерације)".

Каре Геир Лио, челник НХФ-а, рекао је новинској агенцији АФП да ће платити казну, али додао је да би „то требао бити слободан избор у стандардизираном оквиру“.

-Најважније је имати опрему у којој се спорташи осјећају угодно, казао је.

Прије првенства Норвешка се обратила ЕХФ-у тражећи дозволу за играње у кратким хлачама, али речено им је да се кршење правила кажњава новчаном казном.  

(Фена)


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.