Нова кривична пријава против Тегелтије због учешћа у арбитражном процесу

Криминалиста Борислав Радовановић најавио је нову кривичну пријаву против предсједника Високог судског и тужилачког вијећа БиХ МИлана Тегелтије.

Interview / 01. август 2019

Овај пут у питању је Тегелтијино учешће у арбитражном процесу између двије фирме за које се сумња да је Тегелтија примио 30.000 КМ.
Према факсимилу документа којег је објавио Радовановић, Тегелтија је, заједно са Слободаном Станишићем и Браниславом А. Ракићем, био арбитар у рјешавању спора ЈП "Путеви РС" и "Приједорпутеви" из Приједора. У овом случају "Приједорпутеви" су тужили ЈП "Путеви РС" тражећи исплату за извршено одржавање магистралних и регионалних путева. Тужба се односи на период од 1. јануара до 31. децембра 2017. године.

Према одлуци тројице арбитара тужено Јавно предузеће "Путеви РС" дужно је исплатити више од 6,7 милиона КМ "Приједорпутевима" и то у року од једне године од дана доношења одлуке, под пријетњом принудног извршења.

Истом одлуком "Приједорпутеви" су као тужилац добили обавезу да сваком од тројице арбитара, укључујући и Тегелтију, исплати по 30.000 марака, као и потребни износ пореза и доприноса.

- Мораће неко објаснити откуд уопште идеја да би се предсједник ВСТВ - а могао бавити судским арбитражама, а посебно како је дошло до његовог ангажовања -  рекао је Радовановић.

Тегелтија је поводом нове пријаве рекао да не коментарише  предмете у којимаје радио као судија арбитар.


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.