Нова поскупљења: Гориво иде на 2,50 КМ?

До краја седмице возачи ће морати дубље да завуку руке у новчанике. И то за гориво. Очекује се нови талас поскупљења. Иако званичне информације нема, како незванично сазнајемо, дистрибутери су се одлучили да повећају цијене, само још нису сигурни за колико.

BN / 26. септембар 2018

 Тренутно се цијене дизела крећу од 2.25 до 2.32, а онај ко сипа бензин на појединим пумпама мора да издвоји и до 2,35 по литру.

 

 "То је тачна информација, да ће доћи до новог таласа поскупљења. Ми чак имамо информације да ћЕ цијене по литру ићи и до 2,50 км.", каже Никола Грбић, предсједник Удружења превозника РС. 

 

Колико константна повећања цијена горива, која су учестала у овој години у Српској и БиХ, утичу на рад превозника најбоље говори чињеница да је Никола Грбић као предсједник Удружнеја превозника Српске одлучио да своју фирму пресели у Словенију.

 

 Никола Грбић каже да је због таквог односа власти Републику Српску у последњих осам мјесеци напустило око двије хиљаде возача.

 

 На удару су и таксисти. Таксиста Дарио коме плата зависи од цијене горива каже да је постало неиздрживо.

 

 Дарио каже да је разочаран и да ће то свакако утицати и на раднике и на послодавце.

 

 Огорчени су и грађани. Талас поскупљења је почео у фебруару ове године. Тада  су цијене горива скочиле за 18 фенинга по литру, након што су посланици акцизне коалиције СДА, СНСД -а и два ХДЗ-а усвојили измјене закона о акцизама БиХ. До данас је било неколико поскупљења, којих ће очигледно још бити, упркос протестима возача и блокади саобраћаја широм БиХ.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.