Нова сазнања око убиства Крунића: Ковачевића убио одбјегли Ђукановић?

Жељка Ковачевића, званог Стријелац, током напада на Славишу Крунића и његову пратњу у априлу ове године у Гламочанима код Бањалуке убио је одбјегли Бенеди Ђукановић, сазнаје ЕуроБлиц.

BUKA portal / 16. мај 2019

Извор тог листа открива да је Ковачевић убијен хицем испаљеним из пушке.

- С обзиром на то да су у нападу на Крунића и његову пратњу, пушке користили једино нападачи Ђукановић и Ковачевић, закључак је једноставан. Међутим, оно што је и даље нејасно јесте да ли је Ђукановић пуцао у Ковачевића како би замео трагове или се радило о кобној случајности, која је била изазвана паником у редовима двојице нападача, јер нису очекивали да ће на мучки напад из засједе бити узвраћено - стоји у тексту ЕуроБлица.

Даље наводе да нови резултати у истрази откривају да је Ковачевић убијен пушчаним зрном испаљеним из близине.

Да ли је Ђукановић имао наређење да након убиства ликвидира Ковачевића или се радило о кобној случајности, која је била изазвана паником јер је пуцано и према нападачима, то ће утврдити даља истрага", објаснио је неименовани извор листа.

До сада се тврдило да је Жељка Ковачевића убио Горан Илић који је био у пратњи.

Славиша Крунић мучки је убијен у сачекуши 22. априла у вечерњим часовима у близини своје куће у Гламочанима код Лакташа. У нападу је убијен и његов пратилац Жарко Павловић, док је возач Горан Илић рањен.

У размјени ватре убијен је и један од нападача Жељко Ковачевић, а исте ноћи ухапшен је и Емилио Балдо, док се и даље трага за Бенедијем Ђукановићем.

За Ђукановићем је расписана и потјерница.

МУП РС у склопу ове истраге сарађује и са безбједносним структурама Србије.

Незваничне информације говоре да је Ђукановић успио да побјегне у Србију, али за то нема потврде.

Недавно је откривено да је саучесник у убиству и радник агенције Сектор секјуртија, која је била у власништву Славише Крунића, Родољуб Гајић, који је, такође. ухапшен.

 

Преузето са Српска инфо


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.