Нови директор за запошљавање

<п><стронг>Мали корак за СНСД али велики за рјешавање проблема незапослености: запослен је нови директор Завода за запошљавање РС...</стронг></п> <п>

Bojan Vlajić / 22. новембар 2011

 

 

Влада РС је на сједници 20.10.2011. године, између осталих, донијела и рјешење о именовању новог директора ЗЗЗ РС. Дугогодишњи Начелник општине Рудо је након дугогодишње борбе са малим буџетом мале општине напокон пронашао пут до фотеље једне кровне ентитетске институције.Милко Чолаковић је дипломирани правник рођен 1961. године у Прибоју. Правни факултет је завршио у Београду. Члан је ГО СНСД (оснивач ОО СНСД у Рудом 1998. године), а од 2000. године је у фотељи Начелника општине. Као и многи његови страначки колеге, и он је под истрагом због сумње да је неколицину пута различито злоупотријебио службени положај. Пријава је поднесена од стране Скупштине општине Рудо. Међутим, вријеме ће показати да ли је он крив за те ствари. Вријеме обично покаже да политичари нису криви. Мјесто на које је сад дошао, фотеља директора ЗЗЗ РС, и није нарочито угодна позиција. Јер, колико год грађани били незадовољни незапосленошћу, а ЗЗЗ РС својим именом указивао да има везе са тим, ствар се мора посматрати реално - посла нема. Привреда је поприлично уништена, више приватизацијом него ратом, а са друге стране, зачарани круг администрације је пред пуцањем. Додајмо на то већи број пензионера од броја запослених радника, и само нам остаје питање: како и од чега ова држава уопште функционише?Дакле, било би незахвално од Милка очекивати да извади врућ кестен из ватре. И он то зна. Тако је у једном од првих интервјуа након избора у звање отклонио све сумње о суштинским промјенама у раду ЗЗЗ РС:

„Организационих новина ће бити, али не зато што сматрам да моји претходници нису добро радили. Напротив. Свако има свој начин рада и мој циљ јесте да на бази позитивних искустава људи који су прије мене били директори ЗЗЗ РС, али и кроз неке личне идеје, додатно унаприједим наше активности. Жеља је да додатно побољшамо све оно што се показало као добро рјешење, али и да, с друге стране, исправимо евентуалне грешке.”

С обзиром да се спомињу претходна позитивна искуства и евентуалне грешке, нема сумње да ће функција ЗЗЗ РС остати као и досад, искључиво номинална. То значи да незапосленима на евиденцији ЗЗЗ РС остаје бесплатна здравствена заштита као и редовна дружења са колегама приликом овјере картона. Позив за посао са ЗЗЗ РС и даље остаје у рангу Чудовишта из Лох Неса: наводно постоји - круже приче о њему, но чврстих доказа једноставно нема.Ипак, не може се тек тако рећи да ће све бити као и досад. Да би неко могао бити изабран на мјесто директора неке установе, он мора да има предложен план рада за наредни период са конкретним идејама о новим активностима. Милко има неке своје идеје:

„Од око 150.000 незапослених лица у РС на евиденцији ЗЗЗ, чак 40.000 су неквалификовани радници и сматрам да се њиховом обуком и преквалификацијом може постићи ефекат у смислу да постану конкурентнији на тржишту рада.“

Дакле, овај дио плана блатантно подразумијева пресипање из шупљег у празно. Узимање НК радника и њихова преквалификација у неки степен ССС (или ВШС/ВСС уз помоћ братских приватних високошколских органзација) само значи да ће се канцеларије за пријем НК радника растеретити - оне друге канцеларије пропорционално оптеретити, и уз то ће се напунити џепови оних који буду задужени за преквалификацију радника. Конкретан рад на стварању дефицитарног кадра је ипак озбиљна ствар за коју би била потребна спрега између ЗЗЗ РС и Министарства просвјете те још неких партнера, али, то је дебело ван домашаја младих аутора многобројних пројеката на које држава троши народне паре.На крају, Милко се осврнуо на утицај економске кризе на запошљавање:

“Надам се и вјерујем да постоји начин (за задржавање постојећег броја радних мјеста) и да ће Влада РС кроз буџет и Економску политику свакако планирати мјере које би требало да обезбиједе и даљу стабилност у Српској. Ево, и реализација пројекта "Знањем до посла", кроз који ће посао добити хиљаду приправника у РС, јесте један од начина на који се стање колико-толико побољшава, док се у наредном периоду очекује и почетак реализације великих инвестиција, које ће засигурно појачати ангажман домаће радне снаге, те допринијети томе да задржимо радна мјеста, а можда и повећамо укупан број запослених људи у РС. Оптимиста сам!”

Дакле, бар из његових уста нема великих предизборних обећања послије избора. Задржавање постојећег стања по питању запослености РС, али више по питању распореда фотеља унутар РС, код Милка је императив. Нека нова радна мјеста, и поред „реализације великих инвестиција“ остају у ладици „можда“. Већ распродат пројекат запошљавања приправника је тешко схватити озбиљно, само вриједи додати податак да је број тих имагинарних радних мјеста знатно мањи него прошле године.Ипак, уколико његов рад на мјесту Начелника општине Рудо буде репер за домете на новом радном мјесту, биће занимљиво видјети на шта ће се пресликати сљедећи подвизи из Милковог мандата у мањој фотељи:

-    ниједна од три ФАП-ове фабрике у Рудом не ради од 2000. године;-    у Рудом не ради ниједан хотел;-    након реконструкције водоводне мреже није дошло до санације улица;-    спортска дворана која се гради од 2002. године још увијек није завршена;-    трансфер општине из реда неразвијених општина у ред изразито неразвијених општина.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.