Новинар БУКЕ Ернест Бучински освојио друго мјесто новинарске награде ”Бошко Милановић”

На овогодишњем конкурсу за новинарску награду ”Бошко Миловановић” за 2021. годину друго мјесто освојио је новинар Бука магазина Ернест Бучински,

BUKA / 23. новембар 2021

На овогодишњем конкурсу за новинарску награду ”Бошко Миловановић” за 2021. годину друго мјесто освојио је новинар Бука магазина Ернест Бучински, а награду је добио за чланак  БУКА У КОЗАРЦУ Прича о Фикрету Ходжићу, легендарном спортисти којег је оплакивао и Сцхwарзенеггер

Књижевну награду додјељује општински одбор српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Сребреница у сарадњи са ЈУ „Народна библиотека Сребреница“.

На конкурс су се могли слати новинарски прилози без жанровских ограничења и из најразличитијих области: култура, економија, екологија, медицина, наука, политика, спорт, вријеме, забава.

Награђена и похваљена остварења ће бити објављена у часопису за културу, књижевност и умјетност „Сребрни вијенац“ у издаваштву СПКД „Просвјета“ Сребреница.

Осим дводневног књижевног и културно-умјетничког програма у просторијама ЈУ „Народна библиотека Сребреница“, те свечане додјеле штампаних и гравираних плакета, награђеним и позваним учесницима ће бити представљен дио богатог природног и културно-историјског насљеђа општине Сребреница, организованом посјетом Јавним установама: Археолошки музеј „Римски муниципијум“ и Национални парк „Дрина“ у Скеланима.

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.