Новинари питали Шеранића да ли је задовољан процесом набавке вакцине, ево шта је одговорио

У овој седмици стиже мањи контингент руских вакцина

BUKA / 07. април 2021

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић коментарисао је процес вакцинације у Републици Српској али и одговорио на новинарско питање да ли је задовољан процесом набавке вакцина.


Како је подсјетио систем вакцинације лица старијих од 65 година иде путем домова здравља: „Локалне заједнице заједно са домовима здравља су дужне да организују то, да приме и организују позиве према лицима која требају да дођу на вакцинацију. Ја имам информацију са терена да су, нажалост, у неким локалним заједницама поједини домови здравља интерпретирали информације на свој начин па су схватили да имају само два до три дана да примају позиве пацијената, а онда да више не примају и да чекају да извакцинишу те људе, тако да је било неких локалних заједница које нису поступале како смо ми захтјевали од њих, али то су ствари које смо ријешили јер људи ако желе да се вакцинишу требају моћи да се пријаве".

Изјавио једа ће у овој седмици стићимањи контингент руских вакцина Спутњик В, те да је, према најавама, ријеч о више од 30.000 доза, а да ли је задовољан процесом набавке ваццине рекао је: „Да ли сам задовољан тим? Нисам. Да ли сте ви задовољни тим? Нисте.  Да ли су грађани задовољни са тим? Нису. Али то су ствари које можемо и морамо да радимо. Сваки дан контактирамо и зовемо дистрибутера и произвођача, тражећи начина да што прије добијемо цвакцине, како би што прије вакцинисали становништво“


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.