НСРС : Одбијен СДС-ов приједлог Закона о испитивању имовине

Двадесет девету и тридесету сједницу парламента обиљежило је скидање са дневног реда тридесете сједнице тачке која се односи на Приједлог Закона о испитивању поријекла имовине. нс рс.јпгПредлагач Закона је СДС а закон је прво оборен у ресорном одбору затим и избачен са дневног реда.

BN / 03. октобар 2013

Предсједник Народне скупштине Републике Српске био је неумољив и свака даља расправа о избаченој тачки је обустављена.

СДС је због избацивања Приједлога Закона о испитивању имовине тражио паузу, изгледало је да се неће вратити на засједање али су то учинили уз
услов да актуелни час тридесете сједнице због непостојања ТВ преноса буде одгођен за сутра.

Сутра ће вјероватно пред камерама и једни и други имати шта да кажу.

И једни и други шта да кажу имали су данас на 29 сједници када је постало јасно да ће са тридесете бити скинут спорни закон.

Вукота Говедарица, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, овом приликом је рекао:
“И тамо сте видјели да је тај експертски тим СНСД-а, који је радио анализу узео за за примјер једног судију који је у пензији и његовог сина који је у Швајцарској. Интересантно је да тај екпертски тим није узео у разматрање рецимо Милорада Додика и његовог сина”.

Драган Чавић, посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске је истакао: “И сматрамо да не постоји политичка воља нити политичка жеља оних који су на власти да се упусте у подршку оваквом закону јер су убијеђени да ће они бити највеће жртве таквог закона.

Посланици владајуће странке одговорност за скидање Закона о поријеклу имовине пребацују на опозицију која га, како тврде, није бранила на
ресорном одбору.

Из дневног реда  текуће сједнице избачене су и тачке које се односе на Извјештаје главне службе за ревизију о финансијском пословању министарстава пољопривреде, Фонда здравственог осигурања и Дома здравља, Лакташи.

Много буре изазвало је именовање СНСД-овог  Милана Ковача у Одбор за безбједност.

Ковача је иначе Ненад Стевандић који је предсједник Одбора за безбједност раније оптужио за малверзације у Шипову и “Шумама Српске”.

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.