Објављен жиро рачун за уплату средстава за санацију клизишта на Тјентишту!

Национални парк “Сутјеска” позвао је све организације, институције, правна и физичка лица да у складу са могућностима помогну да се клизиште у Долини хероја што прије санира, а објављен је и број жиро рачуна на који се може уплатити помоћ.

SRNA / 12. фебруар 2018

“Да бисмо осигурали потребну ефикасност у реализацији неопходних активности на санацији посљедица изазваних клизиштем, позивамо на солидарност све организације, институције, органе, тијела и појединце да у складу с могућностима дају свој допринос како би ублажили штету и смањили ризик од природне катастрофе која је угрозила наше културно добро”, наводи се у позиву за помоћ.

 

Након што се активирало клизиште испод самог споменика Битке на Сутјесци и партизанске спомен-костурнице, Управи Националног парка јавио се велики број организација, институција и установа, али и грађана из свих крајева некадашње Југославије који су изразили жељу да помогну у санирању клизишта.

Сада је сима који то желе омогућено да учествују у обнови спомен-комплекса, а средства се могу уплатити на намјенски подрачун код Нове банке у конвертибилним маркама на име ЈУ Национални парк Сутјеска, број 555-8000037215317.

За девизне приливе из иностранства у еврима и доларима инструкције су НОВА БАНКА А.Д. БАЊА ЛУКА; СИФТ: НОБИБА22; БА395551101000241265; ЈАВНА УСТАНОВА НАЦИОНАЛНИ ПАРК “СУТЈЕСКА” ТЈЕНТИШТЕ ББ.

Из Управе Националног парка “Сутјеска” напомињу да ће све уплате бити транспарентне.

 

На Тјентишту су још у току геолошка и хидролошка испитивања терена, а коначан план санације, како је прошле седмице најавила министар грађевинарства и екологије Републике Српске Сребренка Голић, требало би да буде урађен за мјесец дана.

Голићева је навела да је помоћ понудила и Влада Србије, а да ће Влада Српске и од Унеска тражити да се укључи у финансирање санације клизишта, која ће бити веома захтјевна и комплексна.

Долазак на Тјентиште ове седмице најавио је и аутор споменика, чувени београдски вајар Миодраг Живковић.

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.