Објављена нова коронакарта ЕУ, хрватска обала и даље наранчаста

Објављена је нова еуропска коронакарта.

BUKA portal / 22. јул 2021

 

На карти коју објављује Еуропски центар за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ) има значајних промјена, али кад је ријеч о Хрватској, стање је исто као прошлог четвртка - хрватска обала је наранчаста, а континентална Хрватска је и даље у зеленом. 

На карти је сада готово цијела Француска, с изузетком двије средишње покрајине, наранчаста, као и отприлике четвртина Италије. Наранчасто је и више од половице Грчке те већина Данске, а и мањи дијелови Шведске и Финске. 

У црвеном су Португал, нешто више од половица Шпањолске, Ирска, Луксембург, трећина Низоземске, остатак Грчке, дјелић Данске те Малта. 

Тамноцрвену боја коју означава најгору епидемиолошку ситуацију има остатак Шпањолске, остатак Низоземске и Ципар.

ЕЦДЦ карту ажурира сваког тједна. Боје за поједина подручја се одређују комбинацијом броја потврђених случајева заразе у протеклих 14 дана на 100 тисућа становника и постотка тестиране популације. Најновија карта објављена је данас.

Ријеч је о најважнијој карти за коронавирус у Еуропској унији, а референтном се сматра јер земље чланице ЕУ доносе мјере и одређују увјете за улаз из одређене земље управо према боји коју та земља има на карти ЕЦДЦ-а.

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.