Обраћање министра Лукача: Забрана окупљања групе Правда за Давида

Обраћање

BUKA portal / 26. децембар 2018

Foto: BUKA

Конференцију су у Административном центру Владе Републике Српске, одржали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

Ово је обраћање министра Лукача:

"Ову конференцију смо сазвали да објаснимо дешавања јуче у Бањалуци. Били сте присутни и свједоци свега. Након 9 мјесеци одржавања скупа испред групе Правда за Давида који је био нелегалан, никад није званично пријављен, а МУП није хтио да спречава одржавања скупа, чак су и градске власти допустиле док су били мирни и достојанствени.

Окупљања су се претворила у супротност са законом. Имали смо изборну годину, политичари се укључили да би искористили за своје цијљеве, поручио је Лукач.

"У задње вријеме са скупа се упућују поруке које имају и кривичну одговорност. Била је изборна година, укључили су се политичари и морбидно су их усмјеравали. Из групе “Правда за Давида” чујемо пријетње, министри и предсједници се означавају као убице. Напада се и пљује полиција и позива се на рушење полиције. Давор је покушавао насилно ући у Палату предсједника и НСРС. То се више не може толерисати", рекао је Лукач.

Министар Лукач је рекао да нико не може бити изнад закона.

Остаје забрана окупљања групе Правде за Давида, рекао је Лукач.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.