Обуставе саобраћаја у канјону ријеке Врбас

Информишите се на вријеме

SRNA / 27. јул 2019

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ вози се несметано, а обуставе саобраћаја актуелне су кроз канјон Тијесно код Бањалуке и на дионици магистралног пута Крупа-Бреница због манифестација које се одржавају на тим локацијама, па се возачима савјетује да користе алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Обустава саобраћаја кроз канјон Тијесно, гдје се одржава Свјетско првенство за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку и кануу на дивљим водама, актуелна је данас и сутра од 8.00 до 20.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Поводом одржавања Илинданске трке вечерас ће од 18.45 до 20.30 часова бити обустављен саобраћај кроз канјон ријеке Врбас на дионици магистралног пута Крупа-Бреница у дужини од пет километара, а алтернативни правац је Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Обустава саобраћаја неће се односити на аутобусе редовних линија приградског превоза Бањалука-Бочац и Бањалука-Агино Село, као и за возила хитних служби.

На путевима у већини крајева јутрос се вози се мокрим или влажним коловозима због кише која је падала током ноћи.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, а режим вожње регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Модрича-Вукосавље, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиджа и Трново, Билећа-Подосоје, Добој-Пољице, те на регионалним путним правцима Обудовац-Лончари и Шековићи-Цапарде.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Бањалуци ће од данас до 4. августа због манифестације "Љето на Врбасу 2019" на мосту "Патре" /Градски мост/, обалама ријеке Врбас код моста, плажи испред дворане Обилићево, плажи Абација и плажи код Зеленог моста бити обустављен саобраћај.

Обустава саобраћаја данас ступа на снагу у 9.00 часова, а трајаће до 17.30 часова. Возила неће моћи пролазити на дијелу Улице Цара Лазара - једном /источном/ саобраћајаном траком од кружног тока до Градског моста, преко Градског моста и у Улици Патре, од Градског моста до кружног тока.

За вријеме обуставе саобраћај ће се одвијати западном коловозном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

У Бањалуци ће до краја овог мјесеца бити измијењен саобраћај због радова у Његошевој улици, на раскрсници са Купрешком улицом.

На платоу тврђаве Кастел овог викенда долазиће до обуставе саобраћаја зог међународног мото-скупа "Мото-клуба Исток". Обустава саобраћаја биће актуелна данас од 17.00 до 9.00 часова сутра ујутро.

Током љетног периода, односно до 2. септембра, у Бањалуци ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

На подручју ФБиХ радови се одвијају на магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два, гдје возила пролазе наизмјенично, једном траком.

Због повремено појачаног саобраћаја током дана на овој дионици могуће је формирање дужих колона у оба смјера. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путема Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови се изводе и на магистралним путевима Србљани-Цазин, Јошаница-Ступ у Рајловцу, Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и на путевима код Јајца, у Врапчићима и Мостару.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.