ОБУСТАВЉЕНА ПРОДАЈА КАРАТА: Влада ТК одбила да потпише уговор с авиокомпанијом "Рyанаир"

Влади Тузланског кантона требало је два мјесеца да информише "Рyанаир" да неће потписати уговор.

BUKA portal / 19. јул 2021

Влада Тузланског кантона одбила је ове седмице да потпише уговор са Рyанаиром, тако да овај нискотарифни авиопријевозник неће почети с радом на другом најпрометнијем аеродрому у Босни и Херцеговини.

Рyанаир је већ продавао карте за летове с Међународног аеродрома Тузла (МАТ) на њемачке аеродроме Wеезе и Баден Баден, који су требали бити почети 2. и 4. септембра, али сада је продаја суспендована.

Како пише специјализирани портал еxyуавиоатион Влади Тузланског кантона требало је два мјесеца да информира Рyанаир да неће потписати уговор.

Иначе, Рyанаир је највећа нискобуджетна авиокомпанија у свијету и убједљиво прва по броју линија.

Ова вијест долази у седмици када је извршни директор WиззАира, Јозсеф Варади, посјетио је Босну и Херцеговину и састао се са званичницима аеродрома Тузла.

Иначе, Влада ТК је прије десетак дана смијенила комплетну Управу на челу с Еседом Мујачићем.

Он је прије смјене наглашавао да је уговор с Рyанаиром готов, након више од годину дана преговора, и да је само потребна сагласност Надзорног одбора да би се посао озваничио.

Поред двије почетне линије ка Њемачкој, у плану су били и летови Лондон Станстед, Мемминген, а касније Стоцкхолм и Малту. Међутим, сада од тога неће бити ништа.

"Рyанаир нас чека већ два мјесеца, они су објавили отварање линија и летове. Почетни елементи уговора су били неповољнији од онога што смо добили на крају. Преговарамо од априла 2020. године и покушали смо извући максимум. Свака авиокомпанија различито преговара и нити један није исти. Ми смо једини аеродром у регији који има само једног оператера (Wизз Аир оп.а.) и то је ризик за пословање, због чега добијамо мишљење с резервом приликом екстерне ревизије. Уколико се све одужи бојим се да ће одустати", говорио је Мујачић прије само десетак дана.

МАТ се сада нашао у великим проблемима, јер је Рyанаир требао амортизирати смањење услуга WиззАира, откако је ова компанија увела летове из Сарајева и Бања Луке, што је смањило промет у тузланској зрачној луци.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.