Одбојкашица Јована Бракочевић: Морам ово написати. Данас се у Бергаму догодило нешто најгоре

ЈОВАНА БРАКОЧЕВИЋ, најпознатија српска одбојкашица и чланица талијанског клуба АГИЛ Воллеy из Новаре, огласила се на Тwиттеру. Забринута је због стања у Италији, земљи с највише смртних случајева од коронавируса.

BUKA portal / 20. март 2020

У Италији су живот изгубиле скоро три и пол тисуће људи па је Италија јучер по броју мртвих престигла Кину, земљу из које је кренула епидемија смртоносног вируса.

"Не пишем често, скоро никад, али ево сад имам потребу. Цовид-19 је вирус који нас је затворио по кућама. Али је ли само то? Од коронавируса се умире. То је чињеница. И не само да се умире. Умирете сами. Нигдје никог осим медицинског особља које је опремљено да им се једва виде очи. Никог да ухвати за руку умирућег и обољелог. Никог. Данас се у талијанског граду Бергаму догодило нешто још горе. Војска је дошла по лијесове преминулих и директно их одвезла у крематориј. То је то. Нитко није могао да их види. Нитко да се опрости од тих људи. Ушли су у болницу заражени, борили се сами, без својих ближњих. И изгубили…сами… без својих ближњих. Неће бити спровода. Кремирани и то је то", написала је 32-годишња Бракочевић о снимци која је потресла многе.

Позвала је све да се придржавају упута које дају лијечници.

"Драги моји, ви наставите излазити по кафићима. Шетати се парковима и центрима. Посјећивати тржнице или дућане или што год било што још увијек није затворено. Излажете ризику себе и своје ближње, не само од заразе него и од умирања у самоћи. Будимо паметнији. Волимо не само свој живот, него животе наших ближњих и свих других људи које можемо потенцијално довести у опасност. Поштујмо закон што је строже могуће, да би ово црно вријеме прошло што прије. Надам се да ће овај пост бар неком промијенити начин размишљања и да ће покушати увјерити ближње, пријатеље или било кога да за кафиће има времена. Битно да смо сви здрави!"

 

Због општег карантина Италије спроводи се одржавају без церемоније, а најтеже је у Ломбардији. Цијелу ситуацију је објаснио и ЦФБ, највећа компанија за организацију спровода у регији. 

"У нормалном мјесецу имали бисмо 120 покопа. Сада нам је цијела генерација умрла у два тједна. Никада нисмо видјели овако нешто и плаче ти се од тога", рекао је Антонио Рицциарди, предсједник ЦФБ-ја.
 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.