Одржан 4.ИЕЕЕ Конгрес у Бањалуци: Студенти учили од највећих експерата инжињерства

Под слоганом "Ваша каријера почиње овдје" у Бањалуци је током викенда одржан 4. ИЕЕЕ Конгрес за студенте и младе професионалце БиХ 2019.

BUKA / 02. децембар 2019

Организатори Конгреса су ИЕЕЕ (Институт инжењера електротехнике и електронике), највеће свјетско техничко професионално друштво, Фондација будућности у БиХ и Паневропски универзитет "Апеирон".

Учесници Конгреса су обишли локалне компаније из различитих инжењерских дјелатности, а до 1. децембра уз богат програм и врхунске предаваче, највеће експерте инжењерства, имали су прилику да науче оно што не могу током студија.

 

 

- Никола Тесла и Михаило Пупин, два генија који су имали неизмјеран утјецај на науку, рођени су недалеко одавде. Изузетно сам поносан што наш универзитет данас има част да угости све ове младе људе, који имају потенцијал да постану њихови насљедници - изјавио је ректор Паневропског универзитета "Апеирон" Зоран Аврамовић. 

На ИЕЕЕ Конгрес за студенте и младе професионалце БиХ 2019 било је пријављено више од 200 учесника из БиХ, али и цијелог свијета, укључујући госте из Шри Ланке и Холандије, а у три дана они су имали прилику да прате предавања врхунских експерата из Калифорније, Аустралије, Швицарске, Шведске, Хрватске, Њемачке и многих других земаља.

 

 

-  Овакви догађаји су изузетна прилика за младе људе да дођу у додир са свјетским стручњацима и њиховим знањем. Данас у Бањој Луци су с нама нека од великих имена свјетског инжењерства и студенти из цијелог свијета, укључујући Шри Ланку. Знање треба да се дијели, наши студенти треба да се умрежавају са својим вршњацима у свијету, да имају увид у њихов рад и да константно уче. Наши људи итекако имају потенцијал за највише домете и само су им потребне прилике за учење, а ми им то пружамо већ четири године - казао је оснивач Фондације будућности у БиХ Едхем Чустовић.

 

 

 

Фокус другог дана конгреса било је усавршавање комуникацијских способности код младих успјешних људи б.

Преко 200 учесника из шест земаља имало је прилику од врхунских свјетских еxперата научити како савладати страх од јавног наступа. Млади су едуковани и о планирању каријере те претварању идеје у лични пословни успјех.

Кенан Курдић, шеф маркетинга Фондације будућност у БиХ која је један од организатора овог конгреса рекао је за БУКУ како је 
битно да младиљуди развијају своје способности комуникације, јер било којим послом да се бавите, бити изврстан мајстор комуникације је увијек предност.

"Ми у Фондацији ово сматрамо изузетно важним јер знамо како је битно повезати нашу дијаспору да људима који живе овдје како би што прије почели претварати своје идеје у бизнисе" додао је он.

 

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.