Одржан концерт “Бандонеон Сqуара” у Арт дворишту Банског двора

Концерт ансамбла “Бандонеон Сqуаре” одржан је у понедјељак увече у Арт дворишту Банског двора.

BUKA portal / 13. август 2019

 

“Бандонеон сqуаре” је састав чија музика обједињује неколико жанрова који су међусобно повезани и који се међусобно прожимају. То су стилови попут танга и француске джез музике који су се током прошлог вијека, захваљујући убрзаној индустријализацији, лакше ширили, повезивали и на тај начи узајамно се обогаћивали.  То је концепт по којем су  препознатљиви и од којег не одустају.

На програму су биле композиције ГОТАН Пројецта, Рицхарда Галлиана, Астора Пиаззолле, Горке Хермосе.

- Јако смо задовољни концертом. Послије неког времена били смо јако опуштени приликом извођења композиција.  Мислим да је то и публика осјетила јер су у неким моментима учествовали са нама у композицијама. Драго нам је што смо и у разговору са посјетиоцима и пријатељима, послије концерта, добили само позитивне реакције. Неки су и изненађени како звучимо, јер нас нису до сада слушали уживо - казао је акоредиониста ансамбла Дарко Ружичић.

Овом ансамблу који је настао почетком 2012. године у Бањалуци наступи у Арт дворишту су посебно драги, јер је овај простор, како кажу,  јединствен у Бањалуци и шире.

- Било је дивно. Презадовољни смо атмосфером у публици, али и на бини.  Арт двориште је једна дивна идеја и драго ми је што је спроведена у дјело. Свака част директору Банског двора Младену Матовићу на ентузијазму и свему што ради за културу у нашем граду и наравно за ову институцију - додао је перкусиониста Зоран Вујић.

“Бандонеон сqуаре”  до сада је одржао више запажених концертних наступа међу којима се посебно издвајају концерти у оквиру фестивала “Сарајевска зима”, “Дани Владе С. Милошевића” и учешће на фестивалу у Белфорту у Француској. Чланови ансамбла су: Милана Смиљанић - виолина, вокал, Дарко Ружичић - хармоника, Бобан Аджић - гитара, Ђорђе Бабић - контрабас и Зоран Вујић - удараљке.

Концерт дуа “Акварел”

Програм у Арт дворишту наставља се 15. августа 2019. године концертом музичког дуа “Акварел” који у двије боје, гласом  Немање Лакића и звуком гитаре Стефана Тешановића “боји” и оживљава старе америчке и бразилске класике. На њиховом наступу публика ће имати прилику да ужива у нумерама Франк Синатре, Јоãо Гилберта, Деан Мартина и бројних других истакнутих извођача овог жанра. Гост вечери на њховом наступу биће виолиниста Славен Бајић.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.