Одржан протест у Бањалуци: Грађани незадовољни мјерама!

Незадовољни грађани Бањалуке одржали су данас протест испред зграде Градске управе указујући на тежак положај радника у реалном сектору због нових мјера проузрокованих вирусом корона.

BUKA / 28. октобар 2020

Разлог за одржавање протеста су, како наводе назадовољни грађани, нове мјере кризног штаба које нарочито погађају угоститеље. 

У центру града се окупило неколико десетина грађана, а сви они су дошли да искажу протест због посљедњих одлука као одговор на погоршану епидемиолошку слику у Републици Српској. 

Жељко Татић, предсједник Удружења угоститеља, обратио се новинарима на скупу и рекао да не види разлог због чега су донесене поједине мјере.

"Не видимо зашто се скраћује радно вријеме угоститељима. Да ли је битно да ли сједимо до 22 или до 24 сата. Вјерујте ми, 1. новембра због смањења радног времена преко 20 одсто угоститеља града Бањалуке ће да остане без посла. Не знам да ли ће остати нешто новца од ових предизборних игрица, па да се помогну ти људи
Ми добијамо информације од министрице трговине и туризма да се она апсолутно ништа не пита у Кризном штабу и онда постављамо питање зашто она прима плату. Зашто имамо политичаре који у ових шест или седам мјесеци примају пуну плату и зашто они нису солидарни са осталим грађанима. Не можете да дозволите да људи који раде у реалном сектору примају нешто на сламку, а ви пуну плату. Имамо функционере града Бањалуке који имају возача, савјетника и примају плату без икаквог умањења. И то је одлично. Али, ми желимо да се онда и, што се тиче приватног сектора, да нам дозволе да радимо, да нас не ограничавају да радимо...", рекао је Татић и додао:

"Још на то имамо и самохране родитеље који морају да остану да чувају своју дјецу. То боде очи грађанима. Имате политичке скупове од 60 људи, а школе не раде и сметају им угоститељски објекти", казао је он, нагласивши да су се овдје окупили људи који се плаше за егзистенцију својих породица и како ће да преживе до прољећа.

"Ми се још увијек надамо да су људи који нас воде одговорни и савјесни и да ће да промијене ове одлуке."


 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.