Одржана промоција "Приче из комшилука 3" у Бањалуци

У сваком комшилуку крију се занимљиве приче. Али оне никада не би биле испричане да није креативних и талентованих људи који пишу о томе. Чак њих 38 уврштено је у збирку "Приче из комшилука 3", чија је промоција одржана синоћ у Бањалуци.

Sara Velaga / 08. октобар 2019

foto: Vedran Ševčuk

Била је то прилика да се аутори упознају, представе своје радове, али и добију вриједне награде. На овогодишњи конкурс пристигло је преко 160 прича аутора из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе, а прву награду, штампање и издавање ауторске књиге освојила је Нада Каурин из Загреба за причу "Јел фино? Јел да је?",

Друга награда, таблет компаније м:тел, припала је Вањи Шушњар Чанковић из Бањалуке за "Причу о два коња". Сви аутори уврштени у збирку добили су свој примјерак књиге, а као дио посебне награде за све ауторе за данас је најављена и радионица са Миљенком Јерговићем у Црвеном салону Банског двора у Бањалуци, са почетком у 17 часова. Други дио радионице у 18:30 отворен је за све заинтересоване, који се још увијек могу пријавити на емаил прицеизкомсилука@гмаил.цом.

Промоцију одржану синоћ водили су чланови жирија Александра Савић (предсједница Удружења лектора РС)Сандра Станић (испред компаније м:тел), као и новинар Монда Синиша Станић, а током промоције сви аутори "Прича из комшилука" су имали прилику да прочитају своје приче. Било је то потпуно другачије искуство, које је омогућило ауторима да доживе свако дјело, повезујући га са ликом и емоцијом самог аутора, што је значајно повезало комплетну групу аутора.

фото: Ведран Шевчук

Доминантна тема већине радова била је одлазак, како из државе, града, мјеста боравка, тако и потпуни одлазак драгих људи из живота. Ипак, било је и оних веселијих прича, које су уносиле позитивну енергију, како у саму промоцију, тако и у збирку уопште. Писало се о љубави, као и свим њеним нуспојавама кроз хумористичан, помало ироничан начин. 

Овогодишњим конкурсом портал Мондо.ба је наставио са афирмацијом нових аутора, као и подизањем љествице у погледу саме промоције, организације, али и одабира радова. Посебно је наглашено како су примјетни и значајни помаци код аутора који су и протеклих година учествовали на конкурсу, чиме су овогодишњи аутори охрабрени да и наредне године наставе са радом на себи и својим причама.

Конкурс су подржали М:тел и Министарство просвјете и културе Републике Српске.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.