Огласила се "фатална Српкиња" за коју кажу да је "срушила" аустријску владу ФОТО

Татјана Гуденус, Српкиња из Хрватске која се појављује на снимку због ког је пала аустријска влада, огласила се преко адвоката, рекавши да није одговорна.

BUKA portal / 22. мај 2019

Она је рекла и да ни на који начин није утицала на догађања која су довела до оставке вицеканцелара Хајнца Кристијана Штрахеа.

"Ја нисам одговорна за пад аустријске владе, нити сам на било који начин утицала на догађања која су довела до политичких последица и оставке вицеканцелара Савезне Републике Аустрије", навела је Тајана Гуденус у писаној изјави, а преноси Дневни аваз.

 

 

Писмом се огласила и адвокатска канцеларија Стојковић, које заступа Тајану Гуденус, и која је навела да "означавањем њихове клијенткиње као некога ко својом 'фаталном привлачношћу' утиче на политичка догађања односно означавањем као некога ко представлја толико моћну фигуру која је у могућности да својим понашањем доводе до пада владе једне од водећих држава Еуропске уније, она постаје мета и угрожава се њена сигурност".

Тајана Гуденус супруга је шефа посланичког клуба ФПО Јохана Гуденуса, једног од актера у компромитујућем видео-материјалу, насталом на Ибици. Како пише Дојче веле, реч је о младој жени која потиче из српске продице из Хрватске. Наводи се да је Татјана Гуденус, рођена Тајчић, заједно с породицом избегла у Бањалуку након почетка рата 1992. године, те да је одатле њено познанство с Милорадом Додиком, који је био на њиховој свадби.

Индеx подсећа да се на снимцима које су објавили немачки листови Шпигл и Зидојче цајтунг, Штрахе и његов сарадник Јохан Гуденус, који је у међувремену такође поднео оставку на све функције, 2017, два месеца уочи парламентарних избора у Аустрији, у вили на Ибици разговарали с једном женом која се представља као рођака руског олигарха који жели да уложи 250 милиона евра у аустријску привреду.

Два немачка листа објавила су видео-материјал, који је тајно снимљен на Ибици, у коме Штрахе у разговору с једном наводном руском предузетницом за новац нуди предности при додели јавних конкурса. Иако је, како се наводи, она поновила да је реч о илегалном новцу, Штрахе и Гуденус су јој понудили да купи најтиражнији аустријски дневник Кронен цајтунг.

"Ако три недеље уочи избора преузмете Кронен цајтунг и подржите нас да дођемо до врха, онда можемо причати о свему", рекао је Штрахе у видео-материјалу.

На том снимку поменути су и Хрватска, за коју је Штрахе рекао да је "сра*е", и Србија, за коју је Рускињи рекао да бежи што даље од те земље.

Епилог тог скандала је да је пала влада. Ипак, Штрахе до сада није демантовао ниједну реч из тог видео-снимка. Једино што је рекао јесте да никакав закон није прекршен и да је био под дејством алкохола.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.