Огласила се полиција због синоћњег инцидента на скупу Правда за Давида

Ово је став полиције...

Maja Isović Dobrijević / 18. јун 2019

Foto: E trafika

 

"Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука дана 17.06.2019. године, током предузимања мјера и радњи из своје надлежности, поступили су по запримљеној пријави да је у угоститељском објекту у Српској улици, у Бањој Луци дошло до нарушавања јавног реда и мира. Предузетим активностима од стране полицијских службеника, утврђено је да су лица О.П., В.М. и М.Н., починили прекршај 'Свађа, вика, вриска и непристојно понашање', те против њих надлежном суду слиједи подношење извјештаја о почињеном прекршају", саопштено је из ПУ Бањалука.

Подсјетимо да је Транспаренцy Интернатионал у БиХ против више полицијских службеника са снимака поднио кривичну пријаву због сумње да су злоупотребом својих овлашћења починили тежи облик кривичног дјела Повреда равноправности грађана за који је предвиђена казна затвора од шест мјесеци до пет година.

Синоћ је на окупљању групе Правда за Давида испред дворишта Храма полиција зауставила и легимитисала уредницу портала Е Трафика Вању Стокић која интензивно прати рад Правде за Давида.

Након легитимисања екипе портала Е трафика је наређено да се склони од Храма. Када је полицији речено да су новинари ту по службеној дужности и показали новинарске акредитације, запријећено им је привођењем у полицијску станицу и писањем прекршајних налога.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.