Огласила се супруга Чедомира Јовановића након бројних написа у медијима: Лоше је...

После короне коју је имао у јулу када је једва преживео, Чедомир се придржавао свих савета лекара. Неистина је да је био немаран и да му се стање због тога погоршало – каже за „Блиц“ Јелена Јовановић, супруга лидера ЛДП Чедомира Јовановића.

BUKA portal / 12. јануар 2021

- Отпуштен је из болнице иако је и даље имао упалу плућа. Опао му је имунитет, па су се лекари плашили да га у болници не нападне нека бактерија. Договор је био да код куће мирује и он је тако живео. Никад не би изневерио све људе са Инфективне и Бежанијске косе који су га спасили - каже она и наглашава да је њен супруг све вријеме ишао на контроле и придржавао се свих савјета љекара.

"Све нас је погодила лаж да се није придржавао савета лекара и да је сам одговоран за стање у којем је. Не само зато што смо све време и он и ми били усмерени на његово излечење, већ пре свега што се тако заваравају људи, што се крије права истина о вирусу Цовид 19, што се људи доводе у заблуду коју ће сутра плаћати борбом за живот попут ове коју сада води мој супруг, оне коју је изгубило толико дивних људи – наводи супруга Чедомира Јовановића.

У медијима су се посљедњих дана појављивале различите информације о Јовановићевом стању, које по речима његове супруге нису тачне.

Он има обострану упалу плућа која се заправо вуче још из јула, уз њу и емболије, али шта је права дијагноза лекари тек треба да открију.

- Лоше је, трпи језиве болове због чега уз четири антибиотика прима кетанол, тродон, чак и морфијум. Сви параметри су му поремећени. Иако више пута дневно прима флексарин, Д димер који је одговоран за згрушавање крви и изазива тромбозу му је 12 пута виши од горње границе, ЦРП који указује на неку упалу, такође. Гвожђе му је са 39, што је високо пало на 5. Сумњали су на унутрашње крварење, али срећом није. Притисак му је због болова ужасно висок и тешко га лековима враћају у нормалу. Иако је тешко сви се боримо, посебно он, знате већ његово легендарно "Одустаћемо Никад"- подсјећа она.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.