Огласила се Тајана из афере са Штрахеом, ево шта је поручила

Тајана Гуденус, Српкиња о којој су медији писали да је срушила аустријску владу,огласила се преко својих адвоката и истакла да није одговорна за пад владе нити је на било који начин утицала на дешавања која су довела до оставке Хајнца-Кристијна Штрахеа

BUKA portal / 22. мај 2019

- Ја нисам одговорна за пад аустријске владе, нити сам на било који начин утицала на дешавања која су довела до политичких посљедица и оставке вицеканцелара Савезне републике Аустрије - навела је Тајана Гуденус у писаној изјави. 
 
Писмом се огласило и адвокатско друштво Стојковић, које заступа Тајану Гуденус, и које је навело да "означавањем наше властодавке као некога ко својом „фаталном привлачношћу“ утиче на политичка дешавања односно означавањем као некога ко представлја толико моћну фигуру која је у могућности да својим понашањем доводе до "пада Владе“ једне од водећих држава Европске уније она постаје мета и угрожава се њена сигурност".

Тајана Гуденус супруга је шефа заступничког клуба ФПÖ-а Јохана Гуденуса, једног од актера у копромитирајућем видеу. Како пише "Деутсцхе Wелле", ријеч је о младој жени која потјече из српске породице из Хрватске. Наводи се да је Татјана Гуденус, рођена Тајчић, заједно с обитељи избјегла у Бањалуку након почетка рата 1992. године, те да одатле сеже познанство са Милорадом Додиком који је био на њиховој свадби.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.