Огласила се зеничка полиција: Зашто смо интервенисали против Фанатикоса

Полиција о синоћњем инциденту

BUKA portal / 06. септембар 2019

 

О овом инциденту огласили су се и из МУП-а ЗДК.

"У службеним просторијама Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, након одигравања међународне утакмице између фудбалских репрезентација БиХ и Лихтенштајна, одржан је састанак Штаба за координирање и усмјеравање активности на осигурању назначене утакмице.

На одржаном састанку је првенствено извршена анализа подузетих активности, као и цјелокупног поступања по Плану мјера и радњи оперативног, физичког, КДЗ и саобраћајног осигуравања назначене утакмице. Том приликом је констатовано је да за вријеме и након утакмице, на подручју града Зенице и стадиона Билино поље нису забиљежени било какви изгреди нити случајеви угрожавања личне и имовинске сигурности навијача, стручног особља и гостију.

Како је потврђено, полицијски службеници су интервенисали само у једном случају, када је један од навијача ''БХ Фанатицоса'' носио спорну мајицу с увредљивим садржајем за припаднике полиције. Полицијски службеници су извели навијача с трибине, а након што је скинута спорна мајица навијач је враћен на стадион. Наведеном лицу ће због почињеног прекршаја из Закона о сигурности одржавања спортских такмичења у Зеничко-добојском кантону бити издат прекршајни налог.

За подузимање свих активности на осигурању овог спортског догађаја је ангажирано око 500 полицијских службеника Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, припадника Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције, припадника специјалних полицијских јединица и јединица за подршку министарстава унутрашњих послова Кантона Сарајево, Тузланског кантона, Херцеговачко-неретванског кантона, Унско-санског и Средњобосанског кантона, као и полицијских службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ. У склопу назначених активности је ангажирано и више службених паса обучених за дјеловање у случајевима нереда, затим обучених за проналазак наркотичких средстава и експлозива.

Овом приликом посебно се захваљујемо свим грађанима и гостима, који су препознали наше напоре, поступали у складу са издатим наредбама и упутама полицијских службеника, те коректним и спортским понашањем дали свој допринос на стварању једног сигурног амбијента", саопштено је из МУП-а ЗДК.

Подсјетимо, синоћ су се огласили и ''БХ Фанатицоси'' путем Фацебоока и појаснили разлоге за овај потез:

"Ради вршења репресије над навијачима Босне и Херцеговине, БХФ је напустио сјеверну трибину у Зеници", навели су.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.