ОГЛАСИО СЕ КРИЗНИ СТОЖЕР АЛУМИНИЈА

Изводе се припремне радње за покретање љеваонице, инвеститор покренуо процес за ‘дуе диллигнце анализу’

BUKA portal / 14. август 2019

 

Крижни стожер Алуминија д.д. Мостар извијестио је како је на јучерашњем састанку тог стожера у Мостару Управа компаније презентирала Нацрт систематизације за прву фазу, односно љеваоницу, и пратеће службе с објашњењима везаним за радна мјеста.

Такођер је, како наводе, достављен и план реструктурирања који укључује све три фазе с динамиком провођења.

Из Кризног стожера наглашавају како се тренутно изводе припремне радње по до сада обављеним анализама за покретање љеваонице.

Прва фаза је, како истичу, дефинирана као припремна фаза за стварање предувјета за наставак рада осталих погона у другој и трећој фази.

“У оквиру рада на првој фази потребно је створити предувјете за реализацију збрињавања дијела упосленика који ће бити дефинирани као технолошки вишак кроз модел мировина и отпремнина. Сама имплементација прве фазе ће се дефинирати кроз радне активности за 350 дјелатника, а кроз процес имплементације финанцијске консолидације ће се покушати створити предувјети за покретање осталих погона кроз одржив модел пословања”, наведено је из Кризног стожера Алуминија.

Такођер су потврдили и да се интензивно ради на увезивању стажа за све упосленика, за што постоје и одређени модели рјешавања.

Након састанака с представницима синдиката одржан је и радни састанак с представницима потенцијалних инвеститора који су већ покренули процесе за ‘дуе диллигнце анализу’, стоји у саопштењу.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.