Огласио се Милојко Пантић: Наслови као да сам масовни убица, стављам тачку

Спортски новинар Милојко Пантић саопштио да је начинио саобраћајни прекршај, али да никога није повредио, увредио, ударио, ни оштетио нечију имовину.

Agencije / 07. мај 2019

Он је казао да је против њега покренута срамна кампања и да зато јавности упућује отворено писмо како би заштитио, пре свега своју породицу, а онда и све остале који већ сутра могу да постану, како је навео, жртве бескрупулозних таблоидних тумачења сопствених живота и поступака.

Пантић је истакао да не бежи од одговорности и да упућује извињење целокупној јавности, учесницима у саобраћају, грађанима, али и својим пријатељима и породици.

"Погрешио сам што после свадбе пријатеља нисам позвао такси-возило, већ сам ушао у сопствено. Људи који су приметили да треба да због тога будем искључен из саобраћаја професионално су ме зауставили, као што то раде у десетинама и стотинама случајева дневно или у хиљадама случајева пре мене. У саобраћајном прекршају који сам учинио, нисам било кога повредио, увредио, ударио, оштетио нечију приватну или јавну имовину", написао је Пантић.

Он је казао да зна по чијој је команди јуче у медијима у исто време кренула вест о његовом "наводном" хапшењу и да је починио кривично дело са тешким последицама, као и натписи о ситуацијама које се уопште нису одиграле.

"Истог тренутка, пуштају се снимци камера, којих није било у стоструко тежим случајевима за које смо сви заинтересовани, и креће салва увреда истих оних који три деценије креирају нашу стварност, трудећи се да униште живот сваког оног ко им није по вољи. Опет сам постао 'Луди Милојко', 'кретен', 'будала', као што сам пре тога био и остао за тај начин размишљања Милојко 'Шиптар', 'усташа', 'издајник'", навео је Пантић.

Он је казао да су насловне стране данашњих таблоида освануле као да се ради о "масовном убици, а не о особи која је учинила један саобраћајни прекршај" и истиче да зна одакле је стигла наредба да се његовом случају посвети пажња.

"Знам ко су они који не могу да ми опросте то што на сваком месту и у свакој прилици кажем истину, без обзира колику цену то носи са собом. Знам, нажалост, ко су креатори ове атмосфере у којој свако ко другачије мисли постаје непријатељ коме се не прашта и коме ће се живот уништити првом приликом када неко тако одлучи. Знам ко ликује данас због онога кроз шта ја пролазим. И знам колико их боли што ћу наставити да обављам часно свој новинарски позив докле год будем имао снаге за то", написао је Пантић.

Он је казао да свој углед није, као поједини, стицао бавећи се животима новинара у владама Слободана Милошевића, нити "у брдима изнад Сарајева, на степеницама хулиганских јазбина или у редакцијама опскурних таблоида, где је циљ да се неко забрани, уништи, обезвреди".

Навео је да је углед стекао радећи свој посао поштено, савесно, колегијално, без иједне мрље, проблема, непрофесионалног потеза и да ће тако и наставити.

"Ово што ми се десило је један добар наук, школа и порука да морам у будућности да се са много више обазривости и разумевања односим према својој околини и онима који ме окружују", оценио је Пантић.

Он је навео да отвореним писмом ставља тачку на све спекулације и инсинуације о саобраћајном прекршају.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.