Оливер Млакар: “У моје вријеме није било шансе да с улице постанете водитељ”

Легендарни водитељ проговорио о стварима о којима никад није, порукама на столу, преко колега

BUKA portal / 16. април 2019

Некада најпопуларније ТВ лице Оливер Млакар, водитељ “Квискотеке”, рекао је у интервјуу за “Слободну Далмацију” да се у његово време није могло “директно с улице скочити у водитељску позицију”.

“Нема шансе да би неко у оно моје време директно с улице могао да скочи у водитељску или истурену новинарску позицију. У то време ишло се поступно, полако, брусило се знање, пазило се на сваки корак. Све је некако било много, много озбиљније… Много смо радили на себи, па улазили смо људима у куће сваки дан, били смо им у гостима. Од водитеља се очекивало да буде пристојно одевени, обријани, без неуредне, као лежерно пуштене брадице, непочешљане косе, видљивих тетоважа… Тада су критеријуми били строжи”, каже он.

Данас, каже Млакар, и не гледа много телевизију. Осим понеке италијанске емисије.

“Држим се старе школе, за сцену се треба припремити, треба баратати знањем. Не сме се муцати, губити. Не могу да коментаришем неке данашње водитеље или новинаре, али могу да кажем да понекад нису криви ни новинари. Уредници су ти који морају да процене ситуацију”, рекао је Оливер Млакар.

Квиз “Квискотека” му је донео велику славу и није било човека у Југославији који га није знао. Имао је, признаје данас, много љубавних понуда, али он ниједној није “поклекао”. Увек је био веран својој супрузи Дуњи, са којом је више од 50 година.

“Ма, било је тих љубавних понуда, стизале су преко порукица остављених на радном столу. Долазиле су телефоном, преко пријатеља, колега. Али, одувек је била и постојала само моја Дуња. Све те понуде, све је то било у стилу – узалуд вам труд свирачи. Био сам чврстог карактера, неумољив. И тада и сада своју сам породицу чувао као кап воде на длану. Велику популарност никада нисам користио, ни тада ни сада. Али, јесам, осећао сам популарност”, каже он.

Велику част му је својевремено указао сарајевски кантааутор новије генерације Едо Маајка.

“Пре неколико година изненадио ме позив Еде Маајке, тражио је да му најавим концерт у Дому спортова. И дођем ја, одрадим своје. Али све се мислим па зашто ја, није то моја публика, ја сам ипак из потпуно другог филма. И питам га после: Едо, шта ти би, зашто си баш мене звао? А каже он мени да му је отац увек говорио: ‘Нико си и ништа док те не најави Оливер Млакар'”, испричао је он.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.