Олујно невријеме блокирало Француску: Погинуло пет особа, затворене школе, отказане утакмице

У потпуности прекинут жељезнички саобраћај између Тулона и Винтимиља, на италијанској граници, као и између Кана и Граса

BUKA portal / 02. децембар 2019

Пет особа је погинуло у јаком невремену које је синоћ погодило југоисток Француске. Двије особе је однијела бујица, а три жртве су спасиоци који су страдали у хеликоптеру кад су кренули у помоћ угроженим. 

Тројица спасилаца у хеликоптеру Цивилне сигурности који су кренули у помоћ становницима погођеним олујом и јаком кишом у департману Вар пронађени су ноћас мртви код Марсеја, у зони која није под црвеном меторолошком узбуном, саопћило је министарство унутрашњих послова. 

У јаким кишама које су падале синоћ на Азурној обали двоје људи је страдало у области Вар, јавила је полиција тог департмана. Ради се о власнику пансиона за коње који је изашао да пази на њих и једном чобанину који је синоћ кренуо да уведе своје животиње унутра.

Олујом су погођени и Приморски Алпи који се граниче с Италијом гдје је поплављено више четврти.

Синоћ је управник префектуре Приморских Алпи потврдио да се падавине смирују, али је ипак најављено да ће данас бити затворене све школе у Кану и Мандељеу, као и опћини Пегомас.

Из предострожности због олује и јаке кише јучер су отказани бројни културни и спортски догађаји, утакмице, затворена су кина и тржни центри.

У потпуности је прекинут и жељезнички саобраћај између Тулона и Винтимиља, на италијанској граници, као и између Кана и Граса. Уколико се узбуна укине могуће је да ће саобраћај данас бити нормализиран, пише Аваз.ба


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.