Опет одгођено суђење члановима групе Правда за Давида: Суд наложио МУП-у да достави видео материјал!

И данашње суђење за 27 чланова групе Правда за Давида је и овај пут одгођено потврђено је за БУКУ.

BUKA portal / 03. децембар 2019

Foto: BUKA

 

Озрен Пердув из неформалне групе Правда за Давида је рекао да постоји неспоразум између МУП-с и суда, а то треба да ријеши МУП када је ријеч о доказима видео материјала.

Суд је као и у претходна два пута затражио од полиције да им се омогући увид у видеоматеријал.

Пердув је у изјави након суђења рекао да ће тек посебна прича бити када почне сам процес, када се буде распетљавало због чега се све ово ради.

Он је рекао да данас процес није отпочео како треба и не зна се када ће почети на начин на који би требало да се води.

"12. децембра очекује се наставак поступка против Сузане Радановић, мајке убијеног дјетета. Колико ми знамо 26. децембра ће бити настављен процес због наводног организовања скупа 5. октобра", рекао је Пердув.

Пердув је подсјетио да су сви људи окривљени да су користили мегафон након 22 часа што нема везе са реалношћу.

 

 

"Међу окрвиљним је и политички аналитичар Велизар Антић који тих дана уопште није ни био у Бањалуци, па ни испред ПУ Бањалука. Имамо дјевојку која је у раним часоваим дошла како би својој мајци дала храну и воду, она се задржала 5 до 10 минута и након тога отишла на посао. Она је такође окривљена да је викала и галамила, правила буку и користила мегафон. Полиција је погријешила када је покренула овај прекршајни поступак против оволико људи", рекао је Пердув у изјави за БУКУ.

Велизар Антић, политички аналитичар и члан Рестарта који је данас био један од оних који је ишао пред суд са осталим 26 особа, а он није од 12. до 24. био у Бањалуци.

"Очигледно је да постоје неки спискови па су они вероватно мкеханички радили по тим списковима, па су направили велики пропуст", рекао је Велизар Антић.

Људима се данас судило због дешавања на исред ПУ Бањалука 19.9. и 20.9.2018. године. Људи се терете за ремећење јавног реда и мира и нелегално окупљање. Неки од окривљених људи уопште нису били на том мјесту у спорно вријеме.
 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.